Izglasan 43 milijuna kuna težak proračun Općine Križ

Nakon dvije odgode, u ponedjeljak, 14. prosinca je u Križu održana 34. sjednica općinskog vijeća.

Nakon aktualnog sata, dužnosti dosadašnjeg predsjednika vijeća je zbog podnesene ostavke razriješen Mladen Rogić, a za novog predsjednika izabran je vijećnik Blaž Prcela.

S 9 glasova ZA i jednim SUZDRŽANIM izglasan je proračun Općine Križ za 2021. godinu sa pripadajućim programima gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, javnih potreba u predškolskom odgoju, kulturi i sportu, socijalnih potreba te javnih potreba u poljoprivredi u iznosu od 43.571.000 kuna.

Prema riječima načelnika Marka Magdića jedan od značajnih projekata za Općinu je izgradnja novog dječjeg vrtića čija se realizacija nastavlja i u 2021. godini. Nastavljaju se i ulaganja u projekte komunalne infrastrukture, te radovi na kapitalnim projektima kao što su uređenje parka u Križu i parka Hrvatskih mučenika u Novoselcu, nastavak sanacije stare vojne zgrade u Križu i pokretanje uređenja Multimedijalnog centra Križ.

Između ostalog, vijećnici su donijeli i konačnu odluku o dodjeli 10 učeničkih, 10 studentskih i umjetničke stipendije Milke Trnine. Nakon što načelnik sa stipendistima potpiše ugovore, krenut će isplata stipendija za ovu školsku i akademsku godinu.

Odlukom vijećnika, Plaketa Milke Trnine za doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine ove će godine biti dodijeljena mezzosopranistici Dubravki Šeparović Mušović kada epidemiološke prilike to dopuste.

Zbog isteka mandata Gordane Kanić u nadzornom odboru trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, novim članom je imenovan predstavnik Općine Križ Mario Matanić.

Vijećnici su razmatrali i promjenu Odluke o socijalnoj skrbi kojom pravo na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta ostvaruju majke koje zahtjev pošalju u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.
Odlukom o raspoređivanju sredstava za redovno godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika utvrđen je tromjesečni iznos od 500 kuna.

Spomenimo i da je kao nova vijećnica prisegu položila Petra Mošnička Božićević, kao zamjena za nedavno preminulog vijećnika Lovre Đereka kojem su u spomen vijećnici minutom šutnje odali počast.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić