Psihološka podrška za mlade

Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora pokreću projekt pod naslovom “BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” za pružanje psihološke podrške i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa.

Projekt je pokrenut temeljem saznanja sa video konferencija i kontakata s mladima srednjoškolskog uzrasta, koja pokazuju da su u uvjetima pandemije koronavirusa mladi frustrirani i usamljeni zbog ograničavanja socijalnih kontakata i izlazaka, zabrinuti za završetak školske godine i maturu, u strahu su za članove obitelji zbog mogućnosti zaraze, smetaju im spočitavanja odraslih o odgovornosti, i tome slično.

Mladi iz srednjih škola istaknuli su da imaju potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić je izrazila nadu, da će ovaj vid podrške mladima olakšati psihološko prevladavanje pandemije.

U svih 20 županija i Gradu Zagrebu pokrenute su zasebne telefonske linije za savjetovanje mladih.

Za područje Zagrebačke županije broj telefona za pružanje psihološke podrške mladima koji se u uvjetima koronakrize osjećaju zabrinuto i tjeskobno je 095 70 17 913.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić