Zagrebačka županija proglasila prirodnu nepogodu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom 29. prosinca prošle godine koji je uzrokovao velike štete na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima.

Prirodna nepogoda proglašena je za gotovo cijelu Zagrebačku županiju, tj. za 9 gradova i 25 općina među kojima su i Grad Ivanić Grad, te općine Kloštar Ivanić i Križ.
Nakon proglašenja prirodne nepogode gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta u zakonskom roku.
Za konačnu odluku o načinu dodjele, te raspodjeli sredstava pomoći nadležna su ministarstva za financije, poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, gospodarstvo, graditeljstvo i prostorno uređenje, zaštitu okoliša i energetiku, more, promet i infrastrukturu.

Građani Ivanić Grada štete mogu prijaviti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u prostorije gradske uprave, uz popunjeni Obrazac PN i prilaganje fotografija o nastaloj šteti.

Građani Kloštra Ivanića obrazac za prijavu štete i fotografije kojima se dokazuje šteta na objektu moraju dostaviti na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Građani Općine Križ, štetu mogu prijaviti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnom dostavom u općinsku upravu Općine Križ, obavezno uz popunjeni Obrazac PN i prilaganje fotografija.

Iz Grada Ivanić Grada, te Općine Križ i Kloštar Ivanić napominju da svi građani koji su do sada prijavili štetu ili oštećenje na objektima su dužni ponovno izvršiti prijavu štete putem propisanog PN obrasca zaključno do 4. veljače.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić