Izbor iz današnjih vijesti

Ovog vikenda u Križu

Dani Općine Križ nude ovoga vikenda najbogatiji program.
Danas u 19 sati je otvorenje putopisne izložbe fotografija i predavanje o Sjedinjenim američkim državama, čiji su autori Boris Kržić i Ana Sović Kržić iz Foto video kluba „35 mm“ Križ, i to u prostoru Zajednice tehničke kulture u Društvenom domu u Križu. Grupa RIO svira u parku u Križu danas od 20 sati, tamburaši Bosutski bećari od 22 sata, a nakon koncerta se nastavlja zabava uz grupu RIO.
U subotu će se od 7 do 13 sati odvijati Županijsko natjecanje u lovu ribe na plovak na Česmi u Vezišću.
U parku u Križu će u subotu tijekom dana biti „svijet zabave za djecu“, od 14 sati Sajam obrta i rukotvorina, od 16 sati degustacija vina, slatkih i slanih proizvoda s područja Općine Križ, od 16,30 nastup Limene glazbe DVD-a Križ, od 18 sati nastup KUD-a Graničar Križ, od 19 sati modna revija, od 20 sati nastup glazbene grupe TIM, od 22 sata koncert grupe Učiteljice, a nakon koncerta zabava uz grupu TIM.
U Galeriji Križ će u subotu od 14 do 20 sati biti izložba pod naslovom Slikanje krpicama Udruge Ženske ruke, u prostoru Zajednice tehničke kulture od 14 sati Robotička radionica, a od 15 do 16 sati organizirano razgledavanje kulturnog dobra - župne crkve Uzvišenja Sv. Križa i orgulja iz 1787. godine.
20. Festival slastica Kriški oblizeki će biti također u subotu, i to u Društvenom domu i na ljetnoj pozornici u Križu; od 8 do 11 sati prijem slastica; u 16:30 nastup zbora Udruge umirovljenika Radost; u 17 sati show program „Otkrij me – dvije županije, jedna bućnica“ i proglašenje pobjednika, te otvorenje izložbe slastica.
U nedjelju će u parku u Križu od 9 sati biti Općinsko natjecanje u spravljanju kotlovine, uz degustaciju za posjetitelje od 11 sati. Od degustatora kotlovine se očekuje dobrovoljni prilog Caritasu Križ za kupovinu školskog pribora za djecu u socijalnoj potrebi.
U centru Križa je u nedjelju u 10 sati start Obiteljske biciklijade, a od 11 do 13 sati će se moći razgledati stotinjak starodobnih vozila, sudionika 18. međunarodnog susreta Oldtimer kluba Ivanić-Grad.

Potpisan ugovor za sufinanciranje Poduzetničkog inkubatora u Ivaniću

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisala je devet novih ugovora temeljem Poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ u vrijednosti blizu 105 milijun kuna.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, čime je i službeno započela provedba projekta Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu ukupne vrijednosti 8.316.291 kuna. Potpisivanju je prisustvovao i Valentin Gadža, direktor Razvojne agencije Ivanić-Grad, koja je zadužena za provedbu projekta.
Grad Ivanić-Grad izgradnjom i opremanjem Modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora osigurava infrastrukturu za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice. Projektom se namjerava poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća kroz razvoj infrastrukture ali i kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja. Za realizaciju projekta je planirano trajanje 24 mjeseca, te će on biti završen u rujnu 2019. godine.
Zgrada MDTPI će imati površinu 722m2, sa 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica, koje će koristiti 13 postojećih i 8 novoosnovanih poduzeća te 2 PPI-a.

Odvoz glomaznog otpada

Od ponedjeljka 28. kolovoza Ivakop kreće s akcijom odvoza glomaznog otpada, koja će trajati do 4. listopada. Akcija započinje na području Grada Ivanić-Grada, a zatim slijede Općine Kloštar Ivanić i Križ. Detaljni raspored odvoza je na web stranici Ivakopa i na lecima koji su dostavljeni korisnicima uz račune za srpanj.
Iz Ivakopa mole stanovnike koji žive u kućama da otpad odlože unutar svojih dvorišta, u blizini ulaza u dvorište, dostupno vozilu za sakupljanje otpada, do 7 sati ujutro na dan naveden u rasporedu odvoza. Korisnici u stambenim zgradama moći će svoj glomazni otpad odložiti u kontejnere koji će biti postavljeni u blizini stambenih zgrada.
Vlasnike pasa mole da pse drže pod nadzorom kako bi radnici mogli sigurno i neometano utovariti glomazni otpad.

Zimska služba za Kloštar

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović raspisao je natječaj za izvođača radova zimske službe za razdoblje od 4  godine. Rok za predaju ponuda je 21. rujna do 13 sati, a detalje natječaja zainteresirani mogu vidjeti na web stranici Općine  Kloštar Ivanić.

Uručena priznanja akcije Volim Ivanić

Sinoć je u Ivanić-Gradu održana završnica akcije Volim Ivanić - Cvjetni otok Ivanić i Čovjek – ključ uspjeha za 2017., uz podjelu  nagrada i priznanja nagrađenima te izložbu fotografija okućnica  iz  ovogodišnje  akcije. Grad je predstavljao zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.  
Za najljepše uređeni okoliš privatne kuće prvu nagradu je dobila Silvija Čičak iz Ivanić-Grada, drugu Marijana Kolić iz Ivanić-Grada, treću Barbara Milić iz Deanovca, a najljepši balkon ima  Jadranka Dujmović iz Ivanić-Grada. Posebno priznanje za inovativnost u uređenju okoliša dobio je Bruno Zorica iz Ivanić-Grada.
Najljepše uređenim okolišem ugostiteljskog  objekta je  proglašen okoliš «Male kavane» u Ivanić-Gradu, a najljepše uređenim okolišem privatne tvrtke onaj «Mesnice Ranogajec» u Ivanić-Gradu.
U podakciji «Čovjek – ključ uspjeha» priznanje za najboljeg konobara u caffe-baru dobila je Jasmina Habajec iz «Gradske kavane», za najboljeg konobara u restoranu Mario Pavić iz  «Restorana Garfield», a za najboljeg kuhara Matija Fijala iz  «Izletišta Petek».
Glazeni program je izvela Jelena Mesarić.

Slikanje krpicama

Izložbom Udruge ženske ruke «Slikanje krpicama» sinoć otvorenom u Galeriji Križ, započeo je bogati program ovog vikenda u okviru Dana Općine Križ.
Izloženi su radovi nastali tehnikom patchwork, odnosno recikliranjem tekstila po čemu je udruga i poznata od osnutka, a patchwork je samo jedan od oblika recikliranja kojem su se članice udruge ove godine potpuno posvetile.
Projekt «Učinimo svijet boljim mjestom za sve nas« prepoznat je i u Zagrebačkoj županiji, koja ga uz Općinu Križ i financira.
Izložbu je otvorio zamjenik načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić, a o tehnici slikanja krpicama i sadržaju izložbe predsjednica Udruge »Ženske ruke» Ivka Crnogaj.

Nogomet

Proteklog vikenda je započela nova ligaška sezona u nogometu i za pojedine ekipe na našem području, a gotovo svima ostalima započinje ove subote i nedjelje.
Nova uprava Škole nogometne mladeži Naftaš-Ivanića je uspjela riješiti dio problema nastalih zbog nepravilne registracije seniora od prije nekoliko godina, čije su posljedice isplivale proljetos, kad je svim klupskim selekcijama prijetilo ispadanje u najniže rangove natjecanja. Uspjeli su mladež zadržati u dosadašnjim rangovima natjecanja, dok seniori moraju krenuti od najnižeg ranga. Škola nogometne mladeži posluje legitimno i nema nikakvih dugova, a u klubu su i dalje odlučni u namjeri da istjeraju pravdu u vezi seniora, koji će ovog vikenda po kazni krenuti u natjecanje u Drugoj županijskoj ligi Istok.
U prvom kolu Druge ŽNL Istok Naftaš-Ivanić gostuje u Turopolju, Milka Trnina iz Vezića u Žabnici, Lipovec igra kod kuće s Donjom Zelinom, a u Obedišću Mladost s imenjacima iz Brezine; a svi navedeni igraju u nedjelju u 17,30.
Seniori nogometnih klubova Kloštar i Sloga Križ igraju u Prvoj županijskoj ligi Istok. U prvom kolu će Križani ugostiti Lonju iz Lonjice sutra u 17,30, a Kloštranci Zvekovac u nedjelju u 17,30.
U Prvoj HNL Središte Zagreb je već odigrano prvo kolo za pionire, u kojem su stariji pioniri ŠNM Naftaš-Ivanić u Sesvetama pobijedili momčad Sesveta 3:1, a mlađi odigrali neriješeno 1:1. U drugom kolu igraju s Rudešom u Ivanić-Gradu sutra u 9 i u 10,15 sati.
U prvom kolu Druge HNL Središte Zagreb će kadeti i juniori ŠNM Naftaš-Ivanić igrati u gostima s Bistrom u srijedu u 16 i u 18 sati.
U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi za kadete će u prvom kolu Sloga Križ gostovati u Brdovcu sutra u 18 sati, a u drugom kolu igraju s Gradićima u Križu u srijedu 30. kolovoza u 18 sati.
U Drugoj županijskog nogometnoj ligi Istok će u prvom kolu mlađi i stariji pioniri Sloge Križ gostovati u Dugom Selu u nedjelju od 10 sati, a u drugom kolu igraju u Križu s Klasom u utorak u 17 i u 18,30 sati.
U Županijskoj ligi za prstiće i početnike, Skupina B, u prvom kolu će ekipe ŠNM Naftaš-Ivanić gostovati u Kurilovcu sutra od 10 sati, a u drugom kolu igraju sa Zelinom u Ivanić-Gradu u utorak 29. kolovoza u 17 i u 18,30 sati.

Nogometni kup

Prije početka nove sezone ligaških nogometnih natjecanja, počela su natjecanja za Hrvatski nogometni kup.
U Kupu Nogometnog saveza Zagrebačke županije za seniore je kriška Sloga pobijedila Gradiće 4:1, a Milka Trnina Vezišće momčad Rugvice 2:0;    Rakovec Croatiu Hrastje 2:0, Sutla Jasku 5:1, Jamnica momčad Mraclina 1:0, Strmec momčad Brcka 3:1, TOP Kerestinec momčad Klasa 4:2, a Bistra momčad Zrinskog na jedanaesterce 5:4, nakon 0:0.
U Kupu Nogometnog saveza Zagrebačke županije su juniori ŠNM Naftaš-Ivanić kod kuće pobijedili Bistru 2:1, a kadeti ŠNM Naftaš-Ivanić u gostima Jasku 5:1.
U Kupu Nogometnog saveza Zagrebačke županije su pioniri ŠNM Naftaš-Ivanić u Kurilovcu pobijedili momčad Udarnika 5:0, a pioniri Zeline su pobijedili Slogu iz Križa 4:1.
Slijedeći krug kup utakmica je zakazan za 5-ti i 13-ti rujna.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić