Treći krug potpora za poduzetnike Grada Ivanić- Grada

Gradonačelnik Javor Bojan Leš raspisao je treći Javni poziv za dodjelu interventne potpore poduzetnicima s područja Grada Ivanić-Grada kojima je zabranjen rad uslijed pandemije bolesti COVID-19.

Od travnja prošle godine, Grad Ivanić- Grad je proveo gospodarske mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta.

Do sada je 105 poduzetnika dobilo potpore u ukupnom iznosu od 525.000 kuna, a u novom krugu osigurano je dodatnih 150.000, odnosno 4.000 kuna po poduzetniku.
Grad Ivanić- Grad nije odlučio poput pojedinih jedinica lokalne samouprave ukinuti porez na potrošnju koji se plaća na alkoholna i bezalkoholna pića u ugostiteljskim objektima, budući da zatvoreni ugostitelji ne rade trenutno nikakav promet, odnosno ne plaćaju taj porez.

Stoga smo odlučili, umjesto ukidanja poreza na potrošnju, prethodno uplaćeni porez ugostitelja vratiti u vidu bespovratne potpore – izjavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Na Javni poziv mogu se javiti mali i srednji poduzetnici kojima je zabranjen rad Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama što uključuje ugostiteljske objekte, pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, teretane, fitness centre, sportske i rekreacijske centre, te dječje i druge radionice, a nisu otpustili nijednog zaposlenika u razdoblju nakon 28. studenog ove godine, te nemaju dugovanja prema Gradu Ivanić-Gradu.

Prijavu je moguće podnijeti poštom, osobno u poštanski sandučić na stražnjem ulazu Gradske uprave ili elektroničkom poštom na adresu urudžOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno do 19. veljače.

Tekst Javnog poziva, kao i izjava i prijavni obrazac dostupni su na gradskoj internetskoj stranici.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić