Otvorena godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta danas je otvorena 20. po redu godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista - ove godine zbog epidemije koronavirusa i propisanih protuepidemijskih mjera u skromnijem izdanju, bez posjetitelja, fašničkog veselja i izrade karikatura – portreta.

U Ivanić- Grad je na svečano otvorenje doputovao predsjednik društva Davorin Trgovčević, kojem su dobrodošlicu zaželjeli domaćini ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad Dražen Malec i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

karikatura2

Tema ovogodišnje izložbe, odnosno festivala karikature je kuhinja. Festival je i ove godine bio natjecateljskog karaktera, a sudjelovalo je 439 karikaturista iz 60 zemalja svijeta. Najboljom je proglašena karikatura Mojmira Mihatova iz Hrvatske, a 60 radova pristiglih na natječaj su, uz Ivanić Grad, krajem prošle godine bili izloženi na 25. Međunarodnoj izložbi karikatura u Klovićevim dvorima.

20. godišnju izložbu Hrvatskog društva karikaturista i ove godine financijski potpomažu Zagrebačka županija i Grad Ivanić Grad, a zainteresirani je mogu pogledati do 12. ožujka tijekom radnog vremena Pučkog otvorenog učilišta.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić