Cvijeće za naše sugrađanke povodom Međunarodnog dana žena

Danas se obilježava Međunarodni dan žena - dan kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena.

Sve je počelo kao poziv na jednakost i borba za pravo glasa, a ove se godine taj dan obilježava pod sloganom "Izaberi izazov". Tim povodom žene diljem svijeta iznijele su svoje želje za 2021. - poštovanje, jednakost, nenasilje, kraj pandemije, povratak u školske klupe i bolja mogućnost zaposlenja.

Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku1911. godine kada je poginulo preko 140 žena
1975. godine, Ujedinjeni narodi su i službeno počeli obilježavati Međunarodni dan žena.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš danas su u prijepodnevnim satima na Trgu Vladimira Nazora i ispred Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan svojim sugrađankama dijelili jaglace i ruže.

Načelnik Općine Kloštar Ivanić je obilježio Međunarodni dan žena obilaskom institucija – vrtića, škole, ambulante i firmi na području Općine u kojima je ženama dijelio cvijeće.
Cvijeće je danas u prijepodnevnim satima svojim sugrađankama u Križu i Novoselcu dijelio i načelnik Općine Križ Marko Magdić.
Uz cvijeće, svim svojim sugrađankama su uputili i prigodne čestitke.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić