Premijer Plenković obišao farmu Lukač

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković, župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Javora Bojana Leša obišao novu farmu za podni uzgoj nesilica tvrtke Lukač u Derežanima.

Proizvodne hale nove farme će imati kapacitet 165.000 kokoši nesilica s uzgojnim objektom od 56.000 pilenki koje će nesti između 45 i 50 milijuna jaja godišnje

Gospodarstvo Lukač je tako postalo drugi najveći proizvođač jaja u Hrvatskoj s 250.000 nesilica od čega je 100.000 u kaveznom, a ostatak po najnovijim europskim standardima u podnom uzgoju.

Također, tvrtka Lukač je jedini proizvođač u Hrvatskoj koji proizvodi jaja u ljusci i tekuća pasterizirana jaja s najvišom razinom sigurnosti hrane duž cjelokupnog lanca "od polja do stola" koji uključuje proizvodnju, preradu, pakiranje, skladištenje i stavljanje na tržište.

Za potrebe novog postrojenja čija je izgradnja trajala dvije godine i u koje je uloženo ukupno 60 milijuna kuna zaposleno je 15 dodatnih djelatnika čime tvrtka Lukač trenutno zapošljava 80 radnika.

Nakon obilaska nove investicije koja će smanjiti potrebu za uvozom jaja, premijer Plenković održao je sastanak u Gradskoj upravi u Ivanić- Gradu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Stjepanom Kožićem na teme aktualnih i planiranih projekata na području grada i županije.

Gradonačelnik je posebno istaknuo ulaganja u obrazovanje, od predškolskog pa sve do Visoke škole koja se uz Specijalnu bolnicu Naftalan uklapa u viziju grada kao mjesto razvoja medicinskog turizma.

Župan Stjepan Kožić je uz obrazovanje naglasio i realizaciju velikih infrastrukturnih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije koji će svojim završetkom biti dodatak kvaliteti života u Zagrebačkoj županiji.

Zaključak sastanka je bio nastaviti izvrsnu suradnju državne, regionalne i lokalne razine na zadovoljstvo svih stanovnika.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić