Izbor iz današnjih vijesti

Dani Općine Križ: KOTLOVINA FEST I BICIKLIJADA

Križ je od ove godine u program povodom obilježavanja dana Općine uvrstio dvije nove manifestacije za koje vjeruju da će postati tradicionalne.
Riječ je o Općinskom natjecanju u spravljanju kotlovine KOTLOVINA FESTU i Obiteljskoj biciklijadi.
Na prvom Kotlovina festu sudjelovalo je 17 ekipa, 16 ekipa mjesnih odbora s područja Općine Križ te ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Križ. Prema ocjeni stručnog žirija u kojem su bili Drago Kezele, Đurđica Zubatović i Matija Fijala, najbolju kotlovinu je napravila ekipa Šušnjara, druga je bila ekipa Novoselca a treća Gornjeg Prnjarovca.
Na Kotlovina festu su dodijeljene i dvije posebne nagrade, koje su primili Mister kotlovina festa Dubravko Smiljanić, te Anica Legin iz Razljeva za inovativnost.

Prva Obiteljska biciklijada koju je Općina Križ organizirala u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad okupila je osamdesetak biciklista rekreativaca. Etapa od 10 km vozila se od centra Križa, kroz Širinec do Johovca i natrag.
Po povratku na cilj dodijeljene su i prigodne nagrade.
Nagrađena je obitelj s najviše sudionika u biciklijadi, obitelj Cinzek koja je na biciklijadi bila u punom sastavu – mama Petra, tata Silvio i djeca Lucija, Dora i Petar.
Najmlađi sudionici su bili Zara Hat i Oliver Suk, a najstariji Gordana Ginder i Đuro Paher.

20. „Kriški oblizeki“

U organizaciji Društva „Naša djeca“ u Križu je u subotu održan jubilarni 20. Festival slastica „Kriški oblizeki“.
Pred ocjenjivačkim sudom bilo je 189 slastica koje su se našle u konkurenciji za „najslađu“, a još četrdesetak slastica bilo je izvan konkurencije.
Festival u sklopu kojega su ekipe Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije pred posjetiteljima pripremale bučnicu otvorila je zamjenica župana Nadica Žužak čestitavši organizatorima na trudu i upornosti što već dva desetljeća organiziraju manifestaciju.
Kuma ovogodišnje manifestacije bile je hrvatska atletičarka Andrea Ivančević.
Laureat ovogodišnje izložbe je Nikolina Horvat Rabuzin koja je od tijesta za medenjake izradila jestivi namještaj seoske sobe - zipku, škrinju i stolac.
Uz nju, nagrađeni su autori još 12 slastica- Marija Šiletić, Marijo Šiletić, Smiljka Mihelja, Patricija Gambiroža, Mirjana Žerjav, Mira Starčević, Kristina Knok, Martina Gorčan, Nataša Resman, Ana Martan, Marica Bahlen i Petra Fukač Erant.
U žiriju koji je kušao slastice bile su Božica Brkan, Maja Lajpold i Maja Bekavac, unuka Mire Todorić.


Biskup uveo u službu novog župnika župe Ivanić-Grad vlč. Branka Koretića

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 27. kolovoza u župnoj crkvi Sv. Petra u Ivanić-Gradu svečano misno slavlje tijekom kojeg je u službu uveo novog župnika ove župe vlč. Branka Koretića, a ujedno i zahvalio na dosadašnjoj službi župniku u miru mons. Josipu Ćoriću. Dosadašnji svećenik Ivica Šimunović iz Ivanić-Grada je premješten za župnika u Martinskoj Vesi.
Biskup Košić je uručio odlikovanje Sv. Kvirina mons. Čoriću za osobit doprinos Sisačkoj biskupiji.
Tijekom mise biskup se osvrnuo na životni i svećenički put mons. Ćorića a u ime župne zajednice zahvalio mu je dr. Mile Marinčić ističući kako je svojim djelovanjem zauvijek obilježio ovaj kraj, naglasivši kako je mons. Ćorić u 39 godina imao 2.882 krštenja, 1.026 vjenčanja i 2.409 sprovoda.
Na kraju se okupljenima obratio i novi župnik vlč. Koretić istaknuvši kako se iznimno veseli suradnji sa svim župljanima.


Taktička vježba požarnog Rajona Posavina

Jučer je u Trebovcu održana taktička vježba gašenja požara trave za dobrovoljna vatrogasna društva Rajona Posavina.
Sudjelovali su DVD Trebovec kao nositelj aktivnosti, te ostali DVD-i Rajona Posavina: Breška Greda, Posavski Bregi i Dubrovčak Lijevi.
Vježbu su pratili predstavnici gradske vatrogasne zajednice Perica Perković i Igor Cepetić i Vatrogasne postrojbe Dario Kezerić i Jasminko Kranjčec.
Nakon vježbe i analize, sudionici su se družili u Društvenom domu Trebovec.

KUD-a "Ogranak seljačke sloge" u Gornjem Viduševcu

Članovi KUD-a "Ogranak seljačke sloge" Posavski Bregi su u nedjelju 27.kolovoza sudjelovali na 13. Smotri izvornog folklora "Angelski susreti-Viduševac 2017." u Gornjem Viduševcu. Prije početka smotre održana je posveta sudionika u crkvi Sv.Franje Ksaverskog i mimohod od crkve do mjesnog igrališta gdje se održala smotra. Druženje je potrajalo dugo u noć uz koncert Marije Pavković Snaše.

SPORT

Ovoga vikenda započela su natjecanja u županijskim nogometnim ligama za seniore.
U 1. županijskoj nogometnoj ligi Istok nastupaju Kloštar Ivanić i Sloga iz Križa, a oba kluba su domaćim pobjedama otvorili novu sezonu. Kloštar je sa 2:0 bio bolji od Zvekovca, dok su Križani svladali Lonju rezultatom 3:0.
U 2. županijskoj ligi, nogometno središte Križ, Naftaš Ivanić je uvjerljivo na gostovanju pobijedio Turopolje 5:1. Uspješan start imala je i Mladost iz Obedišća koja je kod kuće bila bolja od imenjaka iz Brezine 4:1, te Milka Trnina koja je kod Žabnice upisala pobjedu 3:0.
Graničar iz Križa remizirao je kod Slobode 1:1, dok je Lipovec u sezonu krenuo domaćim porazom od Donje Zeline 4:2.


U Osijeku na streljani Pampas 26. i 27. kolovoza, održano je Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu serijskim oružjem za veterane.
Član Streljačke udruge sv.Mihovil Lučko Gordan Franković je osvojio 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji u disciplini 25 metara pištolj ili revolver velikog kalibra i to u najzahtjevnijoj kategoriji od 50 do 59 godina u kojoj je nastupilo i nekoliko aktualnih državnih prvaka.
Nastavak natjecanja u disciplinama domaćeg programa za veliko kalibarsko oružje nastavlja se u rujnu, a predviđena natjecanja su Prvenstvo Županije i grada Zagreba 2. i 3. rujna, te Prvenstvo Hrvatske u Osijeku 16. i 17 rujna, na kojem će nastupiti i trostruka državna prvakinja i rekorderka, Margareta Franković.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić