Obilježena 30. obljetnica Specijalne jedinice policije RIS

Jučer je u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta službeno otvorena izložba ratnih fotografija Specijalne jedinice policije RIS Kutina - podružnice Ivanić-Grad, povodom obilježavanja 30. obljetnice njenog postojanja.

Osnovana 15. ožujka 1991. godine, SJP RIS je tijekom Domovinskog rata imala 523 djelatna i pričuvna pripadnika organizirana u vodovima Policijskih postaja Kutina, Garešnica, Novska i Ivanić-Grad.

Specijalne jedinice policije su doprinijele obrani Republike Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata, sudjelujući u najznačajnijim operacijama oslobađanja njezinog teritorija, na što su se u pozdravnim govorima uoči otvorenja izložbe osvrnuli i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije Miljenko Komes i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš zahvalivši pritom svim Risovima za doprinos u Domovinskom ratu.

Na izložbi je postavljena 51 fotografija koja prikazuje ratni put "Risova", izabranih iz privatnih fotoalbuma pripadnika postrojbe. Zainteresirani postav izložbe mogu pogledati u Pučkom otvorenom učilištu do 26. ožujka.

Uoči otvorenja izložbe, delegacije su u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić Gradu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odale počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Vijenac su položile delegacije Zagrebačke županije na čelu sa predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje Miljenkom Komesom, zatim delegacije Grada Ivanić Grada, te Općina Kloštar Ivanić i Križ na čelu sa gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i načelnicima Željkom Filipovićem i Markom Magdićem, te članovi Specijalne jedinice policije "RIS" Kutina - podružnice Ivanić-Grad.

Svijeće su zapalile delegacije Policijske postaje Ivanić Grad i Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić