Grad Ivanić- Grad prvi u Hrvatskoj daruje krvnu sliku dobrovoljnim darivateljima krvi

Danas je u Ivanić Gradu završila 1. velika akcija darivanja krvi na području Otoka Ivanića u organizaciji Gradskog i općinskih društava Crvenog križa Grada Ivanić Grada, te Općina Kloštar Ivanić i Križ.

Akcija je započela u ponedjeljak na području Općine Križ gdje je bilo prikupljeno 79 doza krvi – 49 u Križu i 30 u Novoselcu. U utorak je u Kloštru Ivaniću prikupljeno 26 doza, a u Graberju Ivaničkom 28. Prva ovogodišnja akcija završila je danas u Ivanić Gradu gdje su krv donirale 154 osobe.

Sveukupno je iz zdravstvenih razloga odbijena 51-a osoba, a prvi puta krv su darivali Željka Balug, Karla Krizmanić, Matija Duvnjak i Kristijan Vasilj iz Kloštra Ivanića, te Antonijo Gagulić, Matija Pokas, Leon Jozić, Goran Tadijanović, Darko Staroverski i Marko Grdan iz Ivanić Grada.
Za sve darivatelje s područja Grada Ivanić Grada bila je osigurana i besplatna krvna analiza, čine je Ivanić Grad postao prvi grad u Hrvatskoj koji na ovaj način potiče građane na doniranje krvi. Idejni začetnik ovog hvalevrijednog projekta je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, koji je i sam danas darovao krv.

Sveukupno je u 1. velikoj akciji prikupljeno 287 doza krvi, čime je plan premašen za čak 54 darovane doze.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić