Izbor iz današnjih vijesti

Zahvalnice vatrogascima koji su gasili požare na priobalju
Župan Stjepan Kožić predložit će vijećnicima Skupštine Zagrebačke županije da se rebalansom proračuna za 2017. godinu, koji će se na dnevnom redu Skupštine naći krajem rujna, izdvoji dodatnih 500.000 kuna za potrebe vatrogasaca, odnosno nabavu neophodne opreme. Time bi ukupni prihodi Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za ovu godinu prešli iznos od 5 milijuna kuna.
Na svečanoj sjednici predsjedništva, zapovjedništva i operativnih članova interventnih postrojbi VZ Zagrebačke županije, župan je naglasio da su vatrogasci ponos županije, a to su iznova potvrdili na ovogodišnjim izvanrednim dislokacijama na priobalju. Istakao je da su dali sve od sebe i pokazali koliko su dobro organizirani, koliko znače i što sve mogu učiniti.
Župan Kožić je sa svojim zamjenikom Hrvojem Frankićem uručio zahvalnice vatrogascima koji su nedavno sudjelovali u gašenju požara na priobalju - u Splitu, Divuljama, Kistanjama, Drnišu i Benkovcu. Zahvalnice je primilo šezdesetak vatrogasaca iz vatrogasnih zajednica gradova Sveta Nedelja, Velika Gorica, Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina i Ivanić-Grad te vatrogasnih zajednica općina Kloštar Ivanić i  Križ i Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad.

Potpisan Ugovor o partnerstvu
Jučer je u hotelu Sport održana press konferencija povodom potpisivanja ugovora o suradnji  Visoke škole Edward Bernays za komunikacijski menadžment s Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada te Putničke agencije Petek Tours.
Potpisivanju su prisustvovali pomoćnica dekana Visoke škole prof. dr. sc. Romana Lekić, zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj, direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter, predsjednik uprave Elektrocentra Petek Miroslav Petek i voditeljica Putničke agencije Petek Tours Renata Hrastić.
Turistička zajednica,  Putnička agencija i Hotel Sport u skladu sa svojim mogućnostima omogućiti obavljanje praktične nastave studentima Visoke škole, a škola će po potrebi, angažirati njihove stručnjake kao goste predavače u cilju predstavljanja konkretnih iskustava iz prakse.
Ova suradnja bi trebala krenuti početkom akademske godine kada se očekuje dolazak prvih studenata praktikanata u hotel Sport, dok je prodekanica Visoke škole, gđa. Romana Lekić posjetila SB Naftalan, ST Kezele, te Muzej Ivanić-Grada i prostorije naše Visoke škole u POU,  kako bi se što bolje upoznala s potencijalnima Ivanić-Grada i uspostavila suradnju i s njima.
Tijekom press konferencije je gđa Romana pohvalila dosadašnji razvoj Ivanić-Grada koji je u skladu s novim trendovima gdje je prepoznat potencijal posebnih oblika turizma, kao što su sportski i zdravstveni turizam. Također je naglasila da Ivanić-Grad ima veliku atrakcijsku osnovu i proizvode koji su jedinstveni u cijeloj Zagrebačkoj županiji, ali i nematerijalnu baštinu koja je nedovoljno iskorištena kao što su tradicija vatrogastva i operna diva Milka Trnina, na kojima bi, između ostalog, trebalo graditi temelje strategijskog plana.
Grad Ivanić Grad je s Visokom školom Edward Bernays imao preliminarni sastanak na kojima se raspravljalo o brendiranju Ivanić-Grada  kao turističke destinacije s ciljem poticanja i unapređivanja turizma našeg područja, na kojem je škola predložila da će napraviti ponudu za izradu akcijskog plana i brendiranja turističke destinacije, a u skladu sa Strategijom razvoja turizma koja je pri kraju izrade.


Zagrebačka Županija na sajmu u Gornjoj Radgoni
Zagrebačka županija se, drugu godinu za redom, organizirano  predstavlja na Poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, jednom od najvećih poljoprivrednih sajmova srednje Europe. Na ovogodišnjem sudjeluje preko 1800 izlagača iz 36 država.
Sajam traje do 31. kolovoza, a Zagrebačka županija je jučer na njemu imala svoj dan. Obilježen je održavanjem okruglog stola „Iskustvo RH i Republike Slovenije u provedbi Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. godine“.
Kako je istakao Josip Kraljičković, pročelnik Upravnoga odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju, Zagrebačka županija je kao prva u puno toga, a posebno u skrbi za ruralni razvoj i poljoprivredu potaknula organiziranje okrugloga stola kako bi pripomogla da se europska sredstva bolje koriste, ali i da se svi zainteresirani uključe u pripremu za novo programsko razdoblje Programa ruralnog razvoja (PRR), jer kakav će biti ovaj Program ovisi, prije svega, o nama samima.
Okruglom stolu su prisustvovali i poljoprivredni proizvođači iz Zagrebačke županije, kojima je pročelnik Kraljičković poručio da je to bio samo početak rasprave o njihovom sudjelovanju u pripremi Programa ruralnog razvoja za novo programsko razdoblje.
Uvodno je sudionike okrugloga stola, u ime Zagrebačke županije, pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak  istaknuvši kako je tema Programa ruralnog razvoja zanimljiva i državnim i lokalnim strukturama vlasti, kao i samim poljoprivrednim proizvođačima, jer uvelike daje smjernice budućeg razvoja poljoprivrede i sela.

Natječaj za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke Županije
Do četvrtka, 31. kolovoza otvoren je natječaj za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije.
Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.
Prve tri izabrane predstavljat će Zagrebačku županiju na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2017. godinu, koji će ove godine biti 14. listopada u Karlovcu.
Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo i kratak životopis.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić