Udruga Žaba i FECC Hrvatska skupili 100.000 kuna za obitelj Sestrić iz Općine Majur

Predstavnici Fašničke udruge Žaba iz Ivanić- Grada i federacije Europskih karnevalskih gradova jučer su potpisali ugovor s Općinom Majur o primopredaji 100.000 kuna za peteročlanu obitelj Sestrić čiji je dom stradao u potresu koji je krajem prošle godine pogodio Banovinu.

U dogovoru s obitelji odlučeno je kako će, umjesto u obnovu postojeće u naselju Gornja Meminska, sredstva biti utrošena u kupnju nove kuće koja nije značajno oštećena u potresu u blizini centra naselja Majur.

Zajedno s obitelji kupljenu kuću su obišli načelnica Općine Majur Klementina Karanović, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada i dopredsjednik FECC-a Hrvatske Željko Posilović, predsjednica Udruge Žaba Suzana Lovrenščak i članica udruge Katica Miljan.

Podsjetimo, ova inicijativa u koju su se uključili gotovo svi članovi Europskih karnevalskih gradova je krenula upravo od Fašničke udruge Žaba čiji su članovi u tjednima nakon potresa pomagali stanovnicima ove male općine u blizini Hrvatske Kostajnice gdje su pripremali tople obroke i raznosili ih po okolnim naseljima.

Udruga Žaba i načelnica Majura dogovorili su buduću fašničku suradnju kao i daljnju pomoć obitelji samohrane majke Jelene Sestrić u opremanju kupljenje kuće za što skorije useljenje.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić