IN MEMORIAM - Leo Ordanić

U petak 16.travnja je u 66. godini preminuo LEO ORDANIĆ iz Ivanić-Grada, u mladosti naš kolega na radiju do 1985. godine.

Imao je radiofoničan glas, pa je još kao gimnazijalac postao prvi muški spiker radija Ivanić, a potom i sportski reporter i novinar. U najznačajnijoj eri Ženskog rukometnog kluba Ivanić, kad su početkom sedamdesetih godina igrale u Drugoj saveznoj ligi Zapad, bio je tehniko i glasnogovornik prve ekipe. U ljeto 1985. godine je napustio novinarstvo i prešao za direktora u Komunalno poduzeće, današnji Ivakop.


Satnik Leo Ordanić dao je nenadoknadiv doprinos obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, a među Ivanićanima je jedan od najzaslužnijih. Krajem rujna 1991. godine bio je među osnivačima te je izabran za prvog predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Općine Ivanić-Grad. Od 14. listopada 1991. bio je zapovjednik Prve satnije 65.samostalne bojne Zbora narodne garde Ivanić-Grad, sve do njenog rasformiranja u srpnju 1992. godine.
U drugoj polovici 1992. godine je predvodio satniju dragovoljaca iz bivše 65.samostalne bojne, koja je sudjelovala u obrambenim operacijama na Južnom bojištu u okolici Dubrovnika, te je za svoj doprinos dobila pohvalu zapovjednika generala Janka Bobetka.

Godine 1993. imenovan predstojnikom Ureda za obranu Ivanić-Grad, što je radio do odlaska u mirovinu krajem 1998. godine.
Za doprinos u obrani domovine satnik Leo Ordanić je odlikovan dragovoljačkom Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Medaljom Oluja i Redom hrvatskog trolista.
Kao ni u ratu, Leo Ordanić niti po završetku rata nije napustio suborce, već je sudjelovao u radu udruge veterana i Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad, te je osnovao Udrugu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Otok Ivanić 91.

Osmišljavao je i sa suradnicima sudjelovao u organiziranju i vođenju vrijednih akcija, kao što su: „Zbogom oružje“ za prikupljanje oružja zaostalog iz Domovinskog rata, „Da se ne zaboravi“ za poučavanje mladih u školama o Domovinskom ratu, i drugih.
U ljeto 2016. godine je sudjelovao u osnivanju i bio do sada jedini predsjednik Povijesne postrojbe Grada Ivanić-Grada, te je osmislio manifestaciju Petrovo u Ivanić-Gradu.

U svemu što je radio, Leo Ordanić se odlikovao pedantnošću i predanošću, te je svojim radom zadužio rodni grad Ivanić-Grad i cijeli Otok Ivanić.

Posljednji ispraćaj Lea Ordanića uz vojne počasti je na groblju Centar u Ivanić-Gradu 21.travnja u 15 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić