Potpisana Strategija razvoja vatrogastva Grada Ivanić- Grada

Javna vatrogasna postrojba Ivanić- Grad jučer je zajedno s gradskom vatrogasnom zajednicom i pripadajućim dobrovoljnim vatrogasnim društvima obilježila dan svog sveca zaštitnika sv. Florijana.

I ove godine je zbog propisanih epidemioloških mjera izostao tradicionalni mimohod vatrogasnih vozila gradom i prigodno druženje članova postrojbe i vatrogasnih društava.

Ipak, u prostorijama Gradske uprave predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanić- Grada Tomislav Abramović i gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisali su Strategiju razvoja vatrogastva.

Tim dokumentom dogovorena su daljnja ulaganja u vatrogastvo u vrijednosti oko 7 milijuna kuna u idućih 8 godina što uključuje nabavu nove opreme, šest novih vozila, ulaganje u razvoj, obuku vatrogasaca i obnovu vatrogasnih spremišta.

potpisivanje

U prvoj godini ove strategije planira se uložiti oko 1,5 milijuna kuna što uključuje i 200.000 kuna vrijedno novo kombi vozilo za prijevoz putnika i opreme čije su ključeve jučer gradonačelnik i predsjednik zajednice povodom sv. Florijana uručili zapovjedniku i predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanić Kristijanu Kauzlariću i Mariju Jušiću.

Točno u 18.00 sati upaljene su vatrogasne sirene u trajanju od 1 minute kao i zvučna signalizacija na vozilima u svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima uz postrojavanje najmanje 5 članova u radnim odorama.

I ove godine u crkvi sv. Petra apostola služena je misa povodom sv. Florijana kojoj su u svečanim odorama prisustvovali kolegij predsjedništva vatrogasne zajednice i delegacija Javne vatrogasne postrojbe.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić