Robotika i Sestrinstvo na Visokoj školi u Ivanić- Gradu

Dekan Visoke škole Ivanić- Grad Mile Marinčić je u emisiji Na Žeravici Obiteljskog radija Ivanić i službeno najavio pokretanje diplomskog studija Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji, čime će studentima preddiplomskog studija biti omogućeno zaokruživanje cjelovitog studija fizioterapije u Ivanić- Gradu.

Specijalizirani diplomski studij Protetika, ortotika i robotika bit će jedinstven u Hrvatskoj ali i na europskoj razini.

Za upis u prvu godinu diplomskog studija u Ivanić- Grad ministarstvu je predloženo 15 redovnih studenata i 20 izvanrednih.

Zahtjev je predan Agenciji za znanost i obrazovanje i trenutno Visoka škola čeka akreditacijski postupak. Ukoliko on bude dovršen do srpnja bit će ispunjeni osnovni uvjeti za upis prvih studenata diplomskog studija u akademskoj godini 2021./2022 odnosno već u 11. mjesecu ove godine.
Ako će postupak kasniti, postoji mogućnost upisa izvanrednih studenata u siječnju iduće godine no službeno će početak studijskog programa biti kada se upišu prvi redovni studenti.

Dekan Marinčić najavio je i pokretanje novog studijskog programa na Visokoj školi u Ivanić- Gradu i to preddiplomskog stručnog studija Sestrinstva.

Visoka škola bi tako ponudila još jedan studij iz područja medicine u Ivanić- Gradu, popularan među mladima ili i vrlo tražen na tržištu rada.

Sva potrebna dokumentacija i dopuštenja Ministarstva i Agencije za znanost i obrazovanje trebali bi biti spremni i dobiveni do početka akademske godine 2022.-2023., kada bi krenuo i za upis prvih 30 redovnih i 20 izvanrednih studenata Sestrinstva.

Također, u planu je pokrenuti i diplomski studij Menadžmenta u zdravstvu koji će u budućnosti biti organiziran u suradnji s Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara.

 

Novi stručni studij zajedno s diplomskim studijom fizioterapije zahtjevat će proširene kapacitete što bi Visoka škola zajedno s Gradom Ivanić- Gradom kao osnivačem trebala zadovoljiti najavljenom dogradnjom, rekonstrukcijom i opremanjem postojeće zgrade Učeničkog doma u Ivanić- Gradu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić