Lokalni izbori: Tko će u gradsko i općinska vijeća

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izbora za 15 članova gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada prema kojima je koalicija stranaka Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske socijalno – liberalne stranke, Narodne stranke -reformista, Hrvatske narodne stranke i Hrvatske stranke umirovljenika dobila većinu od 9 vijećničkih mjesta.

Druga po snazi lista u vijeću bit će SDP s tri mjesta, dok su prema izbornim rezultatima po jedno dobili Nezavisna lista Stjepana Kožića, Domovinski pokret i stranka Fokus.

Prema rednim mjestima na kandidacijskim listama iz vodeće koalicije mjesto u gradskom vijeću Grada Ivanić- Grada su osigurali Javor Bojan Leš, Tomislav Cuvaj, Milica Piličić, Željko Brezovečki Brzi, Željko Pongrac, Mirna Češković, Krešimir Ceranić, Lovorko Matković i Tibor Vuković, no budući da su prvi i drugi s liste dobitnici izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Ivanić- Grada, umjesto njih u vijeće ulaze 10. i 11. s liste Irena Fučkar i Ivica Kozjak.

Tri osvojena mjesta gradske organizacije SDP-a popunit će Boris Kovačić, Maja Krnjević i Renato Mikac.

Izborni prag od 5 % prešle su i kandidacijske liste Nezavisna lista Stjepana Kožića, Domovinski pokret i stranka Fokus zbog čega u vijeće ulaze nositelji tih lista Goran Maričić, Miljenko Šimunović i Kristijan Škarica.

 

U Općini Križ, najviše glasova birača za načelnika - 1.655, tj. 66.94% osvojio je Marko Magdić, kandidat koalicije Fokusa, Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika.
Slijedi kandidat grupe birača Robert Magdić s osvojenih 18,89%, te kandidat Socijaldemokratske partije Hrvatske Sandrino Rac sa 12.13%.
Zbog prijeđenog praga od 50% podrške birača, drugog kruga izbora u Općini Križ neće biti, a Marko Magdić osvaja treći mandat.

Prema rezultatima glasanja za općinsko vijeće Općine Križ koalicija Fokusa, Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika dobila je povjerenje više 51, 23% građana čime je dobila većinu od 8 mjesta u vijeću Općine Križ.

Sa 18,30% osvojenih glasova Kandidacijska lista grupe birača čiji nositelj je Robert Magdić osigurala je tri vijećnika, dok su liste
SDP-a i stranke "Centar" izbornim rezultatima dobili po jedno vijećničko mjesto.

Prema rednim mjestima na kandidacijskim listama, sa liste vodeće koalicije u općinsko vijeće ulaze Marko Magdić, Zlatko Hrastić, Vlasta Crnković, Blaž Prcela, Tina Matanić, Dubravko Poje, Miroslav Pranjić i Matea Vorel. Obzirom da je nositelj liste Marko Magdić izabran za načelnika Općine Križ, njegovo mjesto u vijeću zauzet će Željko Zimić.

S kandidacijske liste grupe birača čiji nositelj je Robert Magdić u vijeće uz nositelja ulaze Vjekoslav Pleteš i Mišo Kucelj, dok će s lista SDP-a i stranke "Centar" u vijeće ući nositelji Sandrino Rac i Nataša Nižetić Šiletić.

 

Na području Općine Kloštar Ivanić od 6 kandidacijskih lista koje su sudjelovale na nedavnim lokalnim izborima za Općinsko vijeće, mandate je osvojilo njih 5 .
SDP je dobio 6 vijećničkih mjesta, HDZ 3, Nezavisna lista boljih 2 a po jednog vijećnika imat će Nezavisna lista Stjepana Kožića i HNS. Lista Hrvatskih laburista nije prošla izborni prag od 5 posto važećih glasova birača i ne ulazi u Općinsko vijeće.

Prema izbornim rezultatima koje je objavilo Općinsko izborno povjerenstvo, s liste SDP-a u Vijeće ulaze Željko Filipović, Krešimir Bunjevac, Đurđica Grganja, Miljenko Majdek, Damir Kašnar i Marica Pavanić. S liste HDZ-a u Općinsko vijeće ulaze Mate Ždero, Kristina Borić i Anita Sušac. S Nezavisne liste boljih Mislav Lukša i Miroslav Hlad, s Nezavisne liste Stjepana Kožića ulazi Božidar Balenović a s liste HNS-a Branko Šafran.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić