Konstiturano Gradsko vijeće Grada Ivanić-Grada

Jučer je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.

Prema novim izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi Gradsko vijeće Grada Ivanić- Grada će od ovoga saziva imati 15 članova umjesto dosadašnjih 17.

S koalicijske liste stranka HDZ-a, HSLS-a, reformista, HNS-a i HSU-a koja je na lokalnim izborima dobila većinu od 9 vijećničkih mjesta prisegu su položili:
Milica Piličić, Željko Brezovečki Brzi, Željko Pongrac, Mirna Češković, Krešimir Ceranić, Lovorko Matković, Tibor Vuković, Irena Fučkar i Ivica Kozjak.

S liste Socijaldemokratske partije tri nova vijećnika su Maja Krnjević, Renato Mikac te Mladen Prelec umjesto Borislava Kovačića koji je iz osobnih razloga stavio svoj vijećnički mandat u mirovanje.

Svoj mandat je iz istog razloga stavio u mirovanje i Goran Maričić, nositelj nezavisne liste Stjepana Kožića umjesto kojega je u vijeće imenovan Goran Leš.

Na temelju rezultata lokalnih izbora održanih 16. svibnja novi vijećnici su i Miljenko Šimunović s liste Domovinskog pokreta i Kristijan Škarica iz stranke Fokus.

Jednoglasno je za predsjednika Gradskog vijeća po treći put izabran Željko Pongrac. Prvi potpredsjednik je Željko Brezovečki – Brzi, dok je drugi potpredsjednik Goran Leš izabran s 12 glasova ZA i 3 PROTIV. (SDP-ovi vijećnici)

Vijećnici su glasali i o Izboru Odbora za statut i poslovnik i Odbora za financije i proračun za čije predsjednike su izabrani Željko Pongrac, odnosno Milica Piličić.

Na kraju sjednice predsjednik vijeća Željko Pongrac zahvalio je na ponovnom izboru, zaželio konstruktivnu raspravu iduće četiri godine, te čestitao vijećnicima i svim građanima Dan grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić