Konstituirano vijeće Općine Kloštar Ivanić

Jučer je konstituirano Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić, koje zakonodavnim promjenama u sustavu lokalne samouprave sada ima 13 vijećnika, odnosno 2 manje, a općinski načelnik više nema zamjenika. U odnosu na prošli saziv, novo Općinsko vijeće ima 4 vijećnice i 9 vijećnika.
Za predsjednika Vijeća ponovno je izabran Krešimir Bunjevac iz SDP-a sa 11 glasova ZA i dva suzdržana. Suzdržani su bili vijećnici Nezavisne liste boljih.
Nakon izvješća Mandatne komisije i verifikacije novih mandata, novoizabrani vijećnici položili su prisegu.

U novom sazivu Općinskog vijeća 6 je SDP-ovih vijećnika - Krešimir Bunjevac, Đurđica Grganja, Miljenko Majdek, Damir Kašnar, Marica Pavanić i Jozo Vuković – koji je na prijedlog Općinske organizacije SDP-a predložen za zamjenskog vijećnika obzirom da je Željko Filipović zbog obnašanja dužnosti općinskog načelnika svoj mandat stavio u mirovanje.
HDZ ima tri vijećnika - to su Mate Ždero, Kristina Borić i Anita Sušac. Nezavisna lista boljih ima 2 vijećnika Mislava Lukšu i Miroslava Hlada. Vijećnik Nezavisne liste Stjepana Kožića je Božidar Balenović a HNS-a Branko Šafran.

Kako doznajemo, SDP sa svojih 6 vijećnika nema natpolovičnu većinu u Vijeću, tako da još uvijek traju pregovori s nekoliko političkih opcija o budućoj koaliciji.

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića imenovana je sa 11 glasova ZA , jednim suzdržanim i jednim protiv Komisija za izbor i imenovanje čiji je predsjednik Damir Kašnar iz SDP-a , a članovi Anita Sušac iz HDZ-a i Božidar Balenović sa Nezavisne liste Stjepana Kožića.
Komisija za Statut i Poslovnik imenovana je sa 11 glasova ZA i dva suzdržana. Predsjednik je Miljenko Majdek iz SDP-a a članovi su Branko Šafran iz HNS-a i Kristina Borić iz HDZ-a.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić