Ivanić- Grad, uključi se u sunce

Grad Ivanić-Grad i Zelena energetska zadruga pokrenuli su kampanju “Ivanić-Grad, uključi se u sunce” u sklopu koje su pozivani svi građani Ivanić-Grada na prijavu na Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

Na taj način ostvarit će se povoljniji uvjeti za realizaciju male sunčane elektrane za vlastiti dom i podršku u prijavi na jesenski natječaj za sufinanciranje sunčanih elektrana Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Građani će na ovaj način imati priliku ostvariti sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane, kojim će glavni projekt za uspješne prijavitelje iznositi 1.500 kuna u odnosu na tržišnu vrijednost između 3.000 i 5.000,00 kuna.
Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje potrebno je zadovoljiti uvjete propisane Javnim pozivom koji će biti otvoren sve do iskorištenja predviđenih sredstava, odnosno najkasnije do 31. srpnja ove godine.

U slučaju da se građani koji ostvare pravo na sufinanciranje Grada i ZEZ-a odluče i za apliciranje na natječaj Fonda za zaštitu okoliša ovom inicijativom će im se pružiti i puna podrška u prijavi.

Smanjivanjem cjelokupnog troška realizacije sunčane elektrane zahvaljujući sufinanciranjima, smanjit će se i razdoblje povrata ulaganja u sunčanu elektranu nakon kojeg će proizvodnja struje za građane koji iskoriste ovu priliku biti gotovo besplatna.

Sve potrebne informacije o ugradnji sunčane elektrane i sufinanciranju fonda će svi zainteresirani građani moći dobiti u simboličkom Sunčanom dnevnom boravku Zelene energetske zadruge na Malom trgu u Ivanić-Gradu 3., 5., 6., 7. i 8. srpnja od 8 do 12 sati ili na besplatnom predavanju o sunčanim elektranama u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta u utorak, 13. srpnja, od 18 do 19 sati.

Cilj Grada i Zelene energetske zadruge je olakšati građanima odluku o ugradnji, a sve u svrhu poticanja korištenja sunca kao lokalnog, obnovljivog izvora energije. Time će se dati doprinos smanjenju ugljičnih emisija i pomoći očuvanju klime, ali i doprinijeti održivom razvoju Ivanić-Grada.

JAVNI POZIV: https://www.zez.coop/ivanic-grad-ukljuci-se-u-sunce/

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić