Gradonačelnik i župan obišli završene radove na OŠ Stjepana Basaričeka

Danas je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u pratnji gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša i ravnateljice Osnovne škole Stjepana Basaričeka Vlatke Koletić obišao završene radove na energetskoj obnovi zgrade Osnove škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu.

Energetska obnova je obuhvatila kombinaciju građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova koji će osigurati osjetne uštede u potrošnji energije za grijanje, hlađenje i rasvjetu te povećati ugodu boravka u školi učenicima i nastavnicima. Radovi su uključivali izmjenu krova, prozora i radijatora, te postavljanje toplinske fasade čime će troškovi grijanja biti 70% niži, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za 73%.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 15,2 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,8 milijuna kuna, dok je 10,4 milijuna osigurala Zagrebačka županija kao osnivač škole.

obnova 2

Osnovnu školu Stjepana Basaričeka redovno pohađa 315 učenika u jednosmjenskom modelu rada, a u poslijepodnevnim satima u prostorijama škole je organiziran dnevni boravak učenika i nastava 100-injak polaznika Glazbenih odjela.

Obnova škole je obilježila cijelu proteklu nastavnu godinu što je značilo prilagodbu prostora organizacije nastave za sve učenike i djelatnike stoga ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka Vlatka Koletić nije krila zadovoljstvo novim izgledom škole, ugodnijim boravkom i ostalim prednostima koje je donijela obnova.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić