Druga sjednica općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić

Prošlog je tjedna održana druga sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić u novom sazivu.

Na dnevnom redu od 17. točaka bio je izbor za potpredsjednike Općinskog vijeća.

Za prvog potpredsjednika vijeća jednoglasno je izabran HNS-ov Branko Šafran, dok je za drugog potpredsjednika izglasan kandidat HDZ-a Zlatko Bunjevac. Za kandidata Nezavisne liste boljih Mislava Lukšu glasao je jedan vijećnik, jedan je bio suzdržan a 9 je bilo protiv.

Svoj mandat u mirovanje stavili su HDZ- ov vijećnik Mate Ždero umjesto kojega u vijeće ušao novi potpredsjednik Zlatko Bunjevac, te SDP- ova vijećnica Marica Pavanić koju će zamijeniti Ivo Ćosić.

Kako bi se zadovoljile sve potrebe za upisom djece prihvaćen je prijedlog o ustrojavanju desete odgojne skupine redovnog programa Dječjeg vrtića Proljeće u područnom objektu Livada.

Iz tog razloga donesen je Plana mreže dječjih vrtića na području Općine Kloštar Ivanić u koji je dodan i područni objekt na adresi Trg sv. Ivana 1 u dvorištu Pučkog doma sa smještajnim kapacitetom do 50 djece.

11 prisutnih vijećnika izglasalo je i Poslovnik Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić koji je donesen zbog izmjena Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, kao i Odluke o naknadama za rad u Općinskom vijeću prema kojima će članovi Općinskog vijeća primati 300,00 kn mjesečno, predsjednik Općinskog vijeća 450 , potpredsjednici 390 kuna, a članovi radnih tijela dobivat će 100 kuna po sastanku.

Podneseni su izvještaji o izvršenju proračuna za 2020. godinu, radu načelnika u drugoj polovici prošle godine, kao i izvješća o gradnji i održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture te raspodjeli sredstava u poljoprivredi, obrazovanju, socijalnoj skrbi, kulturi i sportu.

Vijećnici su prihvatili i redovna izvješća o stanju u prostoru, primjeni agrotehničkih mjera, lokacijama i količinama odbačenog otpada, te planove unapređenja zaštite od požara i djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda.

Također jednoglasno izglasana je i Odluka o utvrđivanju prioritetnih područja i financijskih okvira za dodjelu sredstava programima i projektima udruga od značaja za Općinu Kloštar Ivanić u 2021. godini.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić