Tunelom ispod Save do pitke vode za Ivanić- Grad, Križ i Kloštar Ivanić

U sklopu projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok" u tijeku su složeni radovi na mikrotuneliranju ispod rijeke Save kojima će se crpilište Kosnica spojiti s vodoopskrbnim sustavom.

Bušenje se vrši na dubini od 9 metara ispod korita rijeke Save ukupne duljine 680 m, od čega je do sada izvedeno 450 m tunela, a ostalih 230 m se planira dovršiti u iduća dva tjedna.
Kada se izvrši prodor na ciljnoj jami s desne strane rijeke Save, kroz tunel će se montirati cjevovod.

S obzirom na duljinu utiskivanja i profil cijevi, ovo je jedan od tehnički zahtjevnijih mikrotuneliranja ikada izvedenih u Hrvatskoj.

Radove na gradilištu ulaznog okna u Hrušćici jučer su obišli ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župan Zagrebačke županije Damir Tomljenović i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

Radove su obišli i partneri na projektu gradonačelnici i načelnici istočnog dijela Zagrebačke županije, među kojima je bio i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović.

mikrotuneliranje 6

Podsjetimo, projekt RVS- Zagreb Istok vrijedan je 883 milijuna kuna od čega je bespovratnim sredstvima Europske Unije sufinancirano skoro 484 milijuna.

Projektom će se povećati mogućnost priključka na vodoopskrbni sustav sa 60 na 90% a gubici mreže smanjit će se sa 29 na 19%. Izgradnjom novog vodocrpilišta Kosnica, kapaciteta 450 l/s, te glavnih magistralnih pravaca i sekundarne mreže, značajno će se unaprijediti vodoopskrba i kvaliteta vode za oko 105.000 stanovnika među kojima su i građani Grada Ivanić- Grada i Općina Kloštar Ivanić i Križ.

Radovi su započeli u siječnju 2020. godine, a predviđeno trajanje je 47 mjeseci.

mikrotuneliranje 7

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić