Ingra gradi vodikovu elektranu u Ivanić- Gradu?

Kako su objavili poslovni portali Lider i Poslovni.hr, investitor u Poduzetničku zonu u Ivanić- Gradu, tvrtka INGRA ulazi u sektor energetike.

Glavna skupština Ingre prošlog je tjedna dopunila predmet poslovanja te će se ubuduće baviti i proizvodnjom, trgovinom, distribucijom, transportom te skladištenjem energije.

Kako su poručili iz poduzeća, u sljedećih nekoliko tjedana očekuje se dozvola za veliki energetski projekt sunčano-vodikove elektrane, prvoj te vrste u Hrvatskoj u kojoj će se elektrolizom dobivati zeleni vodik.

Gradit će se u tri faze na zemljištu u Ingrinu vlasništvu upravo u Poslovnoj zoni u Ivanić-Gradu. U prvoj fazi sagradit će se klasična solarna elektrana snage od 3,3 megavata, u drugoj će se instalirati postrojenje za proizvodnju vodika, dok je u posjednoj fazi želja sagraditi veliku punionicu vodika na komercijalnoj osnovi.

Iz Ingre napominju kako je Ivanić-Grad idealna lokacija za ovaj prokjekt zbog blizine prometne autoceste koja povezuje zapadnu i jugoistočnu Europu.

Kontaktirali smo g. Zvonimira Seletkovića, osobu odgovornu za odnose s investitorima u tvrtki Ingra koji nam u ovom trenutku nije mogao otkriti detalje projekta izgradnje elektrane u Ivanić- Gradu, no po dobivanju potrebnih dozvola u javnost će izaći s pojedinostima kao što su planirani početak izgradnje, vrijednost investicije i utjecaj na okoliš.

To je tek prvi u nizu projekata nakon kojih slijede slični na otocima i ruralnim područjima koja su energetski nerazvijeni čime bi Jedinicama lokalne samouprave trebali osigurati energetsku samodostatnost lokalnog stanovništva.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić