Paula Novina: 110 posto za nastup u Tokiju

Hrvatski paraolimpijski odbor zaključio je listu putnika za 16. ljetne paraolimpijske igre u Tokiju koje će se održati od 24. kolovoza do 5. rujna ove godine.

Hrvatsku će prezentirati 22 parasportašice i parasportaša u čak rekordnih osam sportova, od kojih po prvi put nastupamo u parataekwondou, paraboćanju i paratriatlonu.

U paraplivanju nastupaju četiri sportaša među kojma je i najmlađa članica reprezentacije 17-godišnja Paula Novina iz Ivanić- Grada.

Podsjetimo, Paula će nastupiti u disciplini 100m prsno kategorije SB8 u kojoj je vlasnica državnog rekorda

U plivački bazen ušla je s 5 mjeseci iz zdravstvenih razloga, da bi se već u prvom razredu osnovne škole počela natjecati. Do sada je nastupala na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu, a 2018.  i 2019. proglašena je za najuspješniju sportašicu Hrvatskog paraplivačkog saveza.

novina 2

Nastup u Tokiju bit će moj debitantski nastup na Igrama. Biti najmlađi član tima koji će predstavljati hrvatsku zastavu na najvećem mogućem sportskom natjecanju je iznimna čast i ujedno moje najveće sportsko postignuće. Ne mogu riječima opisati osjećaj koji sam imala kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime, jer to je nešto zaista nevjerojatno, nešto za što sam radila i što sam sanjala od onoga trenutka kada sam se profesionalno krenula baviti plivanjem. Tako da mi je ovo pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ukoliko dovoljno vjerujem i radim. Sada je preda mnom pripremni period u koji ću uložiti 110% kako bi moj nastup u Tokiju bio na razini vrijednoj takvog natjecanja i kako bih opravdala pozivnicu koja je stigla u moje ruke“, izjavila je Paula Novina.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić