Nastavljen projekt Ravnopravnost žena u rukometu

Rukometni savez Zagrebačke županije (RSZŽ) je nositelj međunarodnog projekta pod naslovom „Ravnopravnost žena u rukometu“ u sklopu EU programa „ERASMUS + SPORT“, što ga provodi u partnerstvu s jednim ženskim rukometnim klubom iz Mađarske i sportskim fakultetom iz Srbije. Cilj projekta je potaknuti i ohrabriti žene da se izbore za ravnopravne mogućnosti za bavljenje rukometom.

Partneri Rukometnog saveza Zagrebačke županije u projektu „Ravnopravnost žena u rukometu“ (Equal opportunities for women in handball) su Ženski rukometni klub KSE Kozármisleny i Fakultet za sport i tjelesni odgoj Beograd. Sudjeluju projektni timovi triju partnera, koji provode istraživanja o položaju i ulozi žena u rukometnim klubovima i sportskim organizacijama, temeljem kojih će izraditi preporuke.

Druga od tri radionice odvija se od 3. do 5. rujna, a domaćin joj je partnerski klub KSE u Mađarskoj. Grad Kozármisleny, ili na našem jeziku Mišljen, nalazi se nedaleko Pečuha.

Projektni timovi predstavljaju rezultate svojih istraživanja o značaju i broju žena u rukometu svojih država. Projektni tim Rukometnog saveza Zagrebačke županije je pripremio podatke o broju žena trenera i sudaca te žena na pozicijama u Hrvatskom rukometnom savezu, te ženskih ekipa u natjecanju.
Rasprava treba uroditi zaključcima, koji će poslužiti za izradu sveobuhvatnog materijala za objavu u brošuri s preporukama za razvoj ženskog rukometa.

 U Projektnom timu RSZŽ su dopredsjednica Saveza i voditeljica projekta Danijela Horvat, izvršno-tehnički tajnik Saveza i asistent u projektu Nenad Plašić, koordinatorica-trenerica Saveza i suradnica HRS-a Dubravka Tunjić, rukometna trenerica doc. dr. sc. KIF-a Katarina Ohnjec, te rukometne sutkinje Sanja Hanić i Jelena Vujić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić