Branku Arbanasu priznanje 14. rujan

Jučer je u novom objektu Dječjeg vrtića "Križić kružić" u Križu održana svečana sjednica Općine Križ povodom obilježavanja Dana Općine.

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić, a zatim je o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana govorio načelnik Općine Križ Marko Magdić.
Istaknuo je izgradnju novog objekta dječjeg vrtića, uređenje nerazvrstanih i županijskih cesta za što je u prošloj godini izdvojeno oko 2,3 milijuna kuna, nastavak obnove društvenih domova, te revitalizaciju Poduzetničke zone i početak izgradnje distributivno logističkog centra tvrtke LIDL – investicije vrijedne više od pola milijarde kuna.

Prisutnim uzvanicima i sugrađanima načelnik je čestitao Dan Općine Križ i Dan Župe uzvišenja sv. Križa, nakon čega je slijedila dodjela javnog priznanja «14. rujan». Dobitnik priznanja ove godine je Branko Arbanas, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Križ u znak javnog priznanja za dugogodišnji predan rad u lokalnoj zajednici, te promociju i razvoj vatrogastva.

Branko Arbanas aktivan je član vatrogasne zajednice od 1962. godine. Nositelj je vatrogasne spomenice za 50 godina rada, spomenice vatrogasnog veterana, brončane, srebrne i zlatne vatrogasne medalje, Vatrogasnog odlikovanja za posebne zasluge, te Povelje i plakete s likom Đure Deželića iz 2018. godine. Ove godine proglašen je Počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Križ čije je predsjednik bio od osnutka 1993. godine do travnja 2021. godine.

 Zahvale Općinskog načelnika dodijeljene su Stjepanu Cumbaju za predan višegodišnji rad u vjerskoj zajednici, Učeničkoj zadruzi „JABUKA“ OŠ Milke Trnine za dugogodišnji rad u školskom voćnjaku, očuvanje tradicije i starih sorti jabuka, edukaciju učenika, te promociju zadrugarstva i Općine Križ na županijskoj i državnoj razini i medicinskoj sestri Marijani Bašica za odgovoran i predan rad u Domu zdravlja u pedijatrijskoj ambulanti u Križu.

 Ove je godine u sklopu svečane sjednice dodijeljena i «Plaketa Josipa Badalića», budući da zbog epidemije koronavirusa nisu bili održani Badalićevi dani.
Plaketa je dodijeljena Jeleni Rajčić, najboljoj studentici ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za prošlu akademsku godinu.

Sjednici su prisustvovali izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, te ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga.

U glazbenom dijelu programa ariju iz opere Carmen izvela je mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, prošlogodišnja dobitnica "Plakete Milke Trnine" kojoj je tijekom današnjeg programa nagrada svečano uručena, a nakon sjednice za uzvanike su ispred vrtića kratki program pripremila djeca DV "Križić Kružić".

U prigodi obilježavanja dana Općine Križ, uoči svečane sjednice delegacija na čelu s načelnikom Markom Magdićem posjetila je Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, dok je dan župe Uzvišenja sv. Križa, koji se također slavi 14. rujna ove godine bio obilježen misom u prijepodnevnim satima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić