U planu proširenje OŠ Đure Deželića

Na inicijativu ravnatelja Osnovne škole Đure Deželića Milea Todića i gradonačelnika Javora Bojana Leša održan je sastanak između Osnovne škole, Grada Ivanić- Grada, Pučkog otvorenog učilišta i predstavnika Zagrebačke županije kako bi se pronašlo rješenje organiziranja produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda škole u centru grada.

Budući da u samoj zgradi škole nije moguće organizirati Produženi boravak zbog nedostatka prostora, prijedlog je bio osposobiti prostor u susjednom Pučkom otvorenom učilištu, no od te ideje se odustalo zbog toga što se te prostorije već koriste za obrazovanje odraslih, studente Visoke škole i gradsku knjižnicu te bi ih bilo nemoguće urediti po obrazovnim standardima s potrebnom didaktičkom opremom i prilagođenim sanitarijama za najmlađe.

Kao jedino rješenje predloženo je proširenje postojeće zgrade osnovne škole zbog čega je Zagrebačka županija naručila izradu elaborata i projektnog zadatka. Elaborat proširenja škole je završen te će se sada ići u izradu projekta za proširenje.

Kako bi se održao izgled Parka hrvatskih branitelja i centra grada, želja je zgradu proširiti na prostor ispred škole gdje bi se izgradila ukopana dvodijelna sportska dvorana iznad koje bi bile smještene učionice, specijalizirani prostori te kabineti za učitelje.

Novim prostorima riješio bi se problem nedostatnog prostora za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture, koji se sada održava u dvorani srednje škole, a konačno bi se uveo produženi boravak te jednosmjenska nastava u ovoj najvećoj osnovnoj školi na području Grada Ivanić- Grada, saznali smo od ravnatelja Milea Todića.

Budući da bi proširenje škole zahtijevalo značajna sredstva svakako bi se, između ostaloga, išlo i na povlačenje sredstava iz fondova Europske Unije usmjerenih na kapitalna ulaganja u školstvo.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić