Dan obrtnika 2021

Udruženje obrtnika Ivanić- Grad organiziralo je u Kloštru Ivaniću tradicionalni Dan Obrtnika u sklopu kojeg su dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicima te uvaženim gostima za razvoj i promociju obrtništva na našem području.

Spomen je to na davnu povijest obrtništva Otoka Ivanića kada je Car Franjo 1827. godine potpisao „Listine cehovskih privilegija“ pohranjenih u Cehovskoj škrinji poljanskih obrtnika.

Priznanje za 10 godina rada dobili su Antonio Radoš, Ana Marija Ivanković, Valentina Savić i Anita Rakitić.
Srebrnu diplomu za 20 godina primili su Ivica Rašić, Tomislav Banovac, Eldina Kovač Šeremet, Janko Kezele, Mario Zajec, Anđelina Pavlić Pečenko i Mario Jagić.
Zlatna plaketa za 30 i više godina s pisanim priznanjem pripala je Antunu Pažiću, Vladi Kljaku, Tanji Novačić, Vesni Mihaljević i Ivi Devčiću.

Dobitnici kristalne plakete za dugotrajni doprinos obrtništvu i očuvanje tradicije su Autoservis Tomaj, Pekarski obrt Đerđ, Klesarski obrt Večaj i Autoprijevoz i usluge Lukšić.

Posebno priznanje za izuzetni doprinos obrtništvu primio je Milan Džafić.
Obrtnici koji jučer nisu preuzeli svoje plakete mogu to učiniti u prostorijama Udruženja u Ivanić- Gradu.

 Danu obrtnika prisustvovali su potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb Marko Cesar, predsjednica prijateljskog Udruženja trgovaca Zagreb Marija Subota, te predstavnici Srednje škole Ivan Švear i Razvojne agencije IGRA-e koji su od predsjednice Udruženja Marine Hrastić Prišlin primili zahvalnice za dugogodišnju suradnju i potporu u teškom razdoblju epidemije.

 Posebne poklone primili su načelnik Općine Križ Marko Magdić i zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj koji je povodom obilježavanja 150 godina otkako Ivanić- Grad ima status grada dobio i prigodnu sliku s motivom cehovske škrinje i vrčevima umjetnice Lidije Lovreković.

 

/skl

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić