U Ivanić- Gradu otvoren Centar bučinog ulja

U okviru ovogodišnje Bučijade, u subotu 2. listopada upriličeno je svečano otvorenje Edukacijsko-prezentacijskog centra bučinog ulja na tržnici Maznica, pored Centra za posjetitelje. Projekt je realizirala Udruga proizvođača bučinog ulja Republike Hrvatske.

Zamišljeno je da u Centru bude organizirana edukacija kako proizvođača tako i potrošača o kakvoći bučinog ulja putem radionica i stručnih predavanja. Posjetitelji će ovdje moći vidjeti proces proizvodnje hladnoprešanog bučinog ulja, jer je Zadruzi Crna Kap putem Javnog poziva Grad Ivanić-Grad osigurao financijska sredstva za nabavu preše. Prema riječima Marice Svetlečić, tajnice Udruge proizvođača bučinog ulja - to je za brend Bucusha velika stvar, jer do sada se ovo brendirano ulje proizvodilo toplo prešanim postupkom, a od sada će biti hladno prešano.

Za rad na preši educiran je Čedomir Bakran, koji je također unazad nekoliko godina proizvođač uljne buče i bučinog ulja.

buchusa

Dodajmo kako je bučino ulje brenda Buchusa Premium bilo jedino među 28 izlagača uljara na ovogodišnjoj Bučijadi, koje ima sva tri certifikata HCCP, Halal i Košer i kontroliranu proizvodnju. Kupiti ga možete u Centru za posjetitelje na gradskoj tržnici Maznica u Ivanić-Gradu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić