Svečanom sjednicom obilježeno 150 godina Grada Ivanić- Grada

150 godina od kada je Ivanić- Grad dobio status grada obilježeno je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Program je započeo misom u župnoj crkvi sv. Petra apostola i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja.

polaganje 150

Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Željko Pongrac, a gradonačelnik Javor Bojan Leš se u svom obraćanju osvrnuo na značaj 150.-og rođendana Grada Ivanić- Grada, te je izdvojio dvije institucije čije će osnivanje ostati zabilježeno u modernoj povijesti grada: Visoku školu i Muzej Ivanić- Grada.

U sklopu sjednice koja je i ove godine zbog epidemiološke situacije bila zatvorenog tipa dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja Grada.

Godišnje nagrade za 2021. godinu dodijeljene su prof. dr. sc. Jasmini Havranek za neizmjeran doprinos u osnivanju Visoke škole Ivanić- Grad, te plivačici Pauli Novini za uspješan nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Godišnja priznanja Grada Ivanić- Grada za uspješnu suradnju s Visokom školom uručena su i ravnatelju Specijalne bolnice Naftalan dr. med. Goranu Maričiću, primarijus dr. med. Marini Kovač, dr.sc. Slavici Janković, kao i Biciklističkom klubu „Ivanić“ za 50 godina postojanja, predsjednici Udruge prijatelji baštine Ani Gašparović, te snimatelju i fotografu Zoranu Ožetskom.
Posebna zahvala gradonačelnika pripala je zaštitarki Centra za socijalnu skrb Ivanić- Grad Mateji Hušnjak.

dobitnici 150

Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Krunoslav Katić, izaslanik Vlade RH Dražen Bošnjaković, te brojni predstavnici susjednih i prijateljskih gradova i općina te ravnatelji i direktori gradskih tvrtki, gradski vijećnici i udruge.

150. obljetnicu proglašenja Ivanić Tvrđe gradom svojim polusatnim nastupom je uveličao nacionalni Folklorni ansambl Lado.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić