Župan Kožić optužen za zloporabu položaja i ovlasti

Danas smo doznali, da je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić optužen za zloporabu položaja i ovlasti ili trgovinu utjecajem.

Jutarnji list i portal Index.hr su objavili, da je, po nalogu nadležnog državnog odvjetništva, Zagrebačka policija jučer pretražila njegov dom.

Navodno je pretres napravljen zbog prijave na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti ili trgovine utjecajem, odnosno zbog računa za večeru u iznosu od 5.250 kuna.
U državnom odvjetništvu su ocijenili, da je ovaj županov trošak reprezentacije u iznosu od 5.250 županijskih kuna neopravdan, jer sporna večera nije imala veze sa županijom.

Nešto iza podneva je iz Ureda župana Zagrebačke županije stigla njegova izjava, iz koje citiramo:
"Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što... ću dokazati i u ovom slučaju, jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo
nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi. S obzirom da je postupak u tijeku, ne mogu iznositi više detalja.
Međutim, ne mogu se oteti dojmu... da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima.
Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost"; poručio je župan Kožić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić