Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Uz Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada Ivanić-Grad je bio domaćin svečanosti Društva Crvenog križa Zagrebačke županije na kojoj su se okupili višestruki darivatelji krvi s područja cijele županije.

U ime pokrovitelja Zagrebačke županije svečanosti su nazočili zamjenik župana Damir Tomljenović, predsjednica županijske Skupštine Martina Glasnović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa te zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, koji je u ime domaćina pozdravio nazočne višestruke darivatelje i uzvanike

Posebne plakete dobila su dva darivatelja za 125 darivanja, 1 darivatelj za 150 i jedan za čak 175 puta darovanu krv.
S područja Otoka Ivanića priznanja je primilo 15 darivatelja - žene za 35 i 55 darivanja, muški za 50, 75 i 100 darivanja te završne zahvale za darivatelje koji zbog navršenih godina ili zdravstvenog stanja više ne mogu darivati krv.

Koliko je važno darivati krv možda najbolje svjedoče podaci da jedna darovana doza krvi spašava tri života, a da svake dvije sekunde u svijetu nekome zatreba krv. Ovi brojevi nisu zanemarivi. Baš kao što nisu zanemarivi ni brojni dobrovoljni darivatelji kojih u Zagrebačkoj županiji iz godine u godinu ima sve više - istaknuo je predsjednik županijskog društva Crvenog Križa Ivica Cvetković.

U glazbenom dijelu svečanosti sudjelovala je Ženska vokalna skupina IVE.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić