Obilježena 30. obljetnica preleta Rudolfa Perešina

Jučer je obilježena 30. obljetnica povijesnog preleta heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina, koji je u vrijeme agresije na Hrvatsku, MiG-om 21 poletio s bihaćkog aerodroma i spustio se u Austriji, na aerodrom pokraj Klagenfurta.

Rudolf Perešin rođen je u Gornjoj Stubici, a odrastao je u Ivanić Gradu. Četiri dana nakon preleta vratio se u Hrvatsku i priključio Zboru narodne garde te sudjelovao u stvaranju Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva. Poginuo je na borbenom zadatku u akciji Bljesak 2. svibnja 1995. godine.
Uz fotografiju pilota i aviona prilikom slijetanja na aerodrom u Klagenfurtu poznate su njegove riječi: "Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate".

U povodu 30. obljetnice Perešinovog preleta, pilotova supruga Ljerka Perešin danas je bila na svečanom prijemu kod premijera Andreja Plenkovića.

U Ivanić Gradu su u podne u Parku Rudolfa Perešina, uz svečani prelet MIG-a, počast poginulom pilotu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali ispred Grada Ivanić Grada zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac, ispred Općine Kloštar Ivanić predstavnici HVIDRE Kloštar Ivanić, ispred Općine Križ predsjednik općinskog vijeća Zlatko Hrastić, te predstavnici braniteljskih udruga.

Rudi 1

Rudi 8

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić