Izbor iz današnjih vijesti

Povodom blagdana Kurban-bajrama Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović svim žiteljima muslimanske vjeroispovijesti čestitaju ovaj najznačajniji islamski blagdan uz iskrene želje da ga provedu u vjeri i miru uz obilje obiteljskog i prijateljskog zajedništva.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!


Župan Stjepan Kožić je jučer sa suradnicima obišao obnovljene prometnice na području općine Žumberak - preasfaltiranu županijsku cestu od Kostanjevca do Sošica i nerazvrstanu, a sada asfaltiranu cestu od Župana do Velikog Vrha s odvojcima do pet žumberačkih naselja.

Sredstva za asfaltiranje ceste od Župana do Velikog Vrha zajednički su izdvojili Županija i to 600.000 kuna i Općina Žumberak 265.000 kuna, dok je prometnica od Kostanjevca do Sošica, s oko 2,8 milijuna kuna preasfaltirana kreditnim sredstvima Županijske uprave za ceste.

Pri obilasku Žumberka županu je prezentiran i projekt Eko centra Sošice kojega je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja prijavila Javna ustanova „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje“. Centar je zamišljen kao središnja točka gdje će posjetitelji dobiti informacije o prirodnim vrijednostima i turističkim atrakcijama Parka prirode. Uz zgradu info-centra, koja će kao i ostali objekti biti sagrađena od prirodnih materijala, centar će obuhvaćati tri bungalova sa smještajnim kapacitetima, gospodarsku zgradu i ugostiteljski objekt, vidikovac, sportske terene, igralište za djecu i amfiteatar.


Hvidra Kloštar Ivanić organizira u subotu 2. rujna 5. Gulašijadu – u sjećanje na svog preminulog branitelja Zvonka Dokmanića.
Očekuju 30-tak ekipa braniteljskih udruga sa šireg područja koje će se natjecati u spravljanju gulaša u dvorištu Pučkog doma u centru Kloštra Ivanića. Pokrovitelji ovog natjecanja su Zagrebačka županija i općina Kloštar Ivanić. Početak spravljanja gulaša je u 13 sati, od 17 će tročlana komisija zaprimiti uzorke za ocjenjivanje, od 18 sati bit će podjela gulaša posjetiteljima a sat vremena kasnije i proglašenje pobjednika.

Na čelu ocjenjivačke komisije bit će majstor kuhar Branko Ognjenović a ocjenjivat će se konzistentnost, boja, ljutima, okus i miris gulaša.


Sufinanciranje prijevoza u Križu

Općina Križ početkom nove akademske godine i nakon ljetne stanke nastavlja s provedbom Odluke o sufinanciranju prijevoza za studente, pa tako studenti svoje zahtjeve sa sufinanciranje za ovaj mjesec mogu podnijeti od 05.rujna.

Naime, Temeljem važeće Odluke o sufinanciranju prijevoza za studente, Općina Križ svim studentima koji su redovno upisani na fakultete na području Republike Hrvatske te svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta na području Općine Križ u mjesto školovanja i vraćaju se kući, koristeći pritom željeznički ili autobusni javni prijevoz, sufinancira prijevoz u iznosu od 75% cijene mjesečne karte za odabrani način prijevoza tijekom 10 mjeseci kroz godinu.


Ovog vikenda, 2. i 3. rujna, u Donjoj Kupčini u općini Pisarovina održat će se manifestacija „Put bijele rode“ 2017. godine u organizaciji JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, TZ općine Pisarovina i udruge „Tri rijeke“.

Za subotu je predviđena humanitarna biciklijada «Put rode», dok je nedjelja rezervirana za kulturno umjetnički program koji obuhvaća razgledavanje muzeja, predstavljanje Antologije natječaja za haiku na temu „bijela roda“ i etno koncert, a posjetitelji će moći razgledati Zavičajni muzej Donja Kupčina, te saznati kako se nekad živjelo na tom području, ali i degustirati hranu koju su nekad jeli naši stari.

Donja Kupčina je poznata kao selo s najviše roda na području Zagrebačke županije, a svim stanovnicima koji na svojim kućama ili gospodarskim objektima imaju gnijezdo bijele rode, JU Zeleni prsten će dodijeliti zahvalnice za višegodišnju brigu i očuvanje te strogo zaštićene vrste.


Udruga radnih pasa sutra organizira kinološku prezentaciju u parku za pse na Žeravnicu s početkom u 16.00 sati.
U sklopu prezentacije će članovi Udruge predstaviti vježbe osnovne poslušnosti sa psima u u grupi, vježbe napredne poslušnosti pojedinačno, pokaznu vježbu obrane vodiča od napadača uporabom psa kao vid tjelesne zaštite i plesnu točku iznenađenja koju će prezentirati vodič i pas.
Planiran je program u trajanju 120 minuta, a nakon prezentacije će zainteresirani posjetitelji moći postavljati pitanja članovima Udruge o njihovu radu.

SPORT
Ovoga vikenda nastavljaju se prvenstvena kola na travnatim terenima.
U 2. kolu 1. županijske lige istok, Nogometni klub Kloštar odlazi u Kobilić u goste Vatrogascu dok Sloga iz Križa putuje na noge Zvekovcu.
Obje momčadi su u prvom kolu upisale sigurne domaće pobjede, a utakmice drugog kola igraju se ove nedjelje od 17 sati.
U 2. županijskoj ligi, nogometno središte Križ, Naftaš Ivanić nakon uvjerljivog starta i 5:1 pobjede kod Turopolja dočekuje Donju Zelinu.
Milka Trnina u Vezišću dočekuje Slobodu, Graničar u Križu dočekuje imenjaka iz Tučenika, a Mladost iz Obedišća ide u goste Ostrni. Utakmice su na rasporedu u nedjelju u 17 sati. Dan prije, u subotu, također u 17 sati, Lipovec putuje u goste Banu Jelačiću iz Banova.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić