Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Jučer je u Ivanić Gradu obilježena 30. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila s područja Vukovara i Škabrnje kolonom sjećanja pod nazivom “PUT SVJETLOSTI”, u organizaciji Grada Ivanić Grada i Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Delegacije obitelji poginulih branitelja, predstavnika Grada i zajednice braniteljskih udruga, policije, učenika osnovnih, srednje i Visoke škole Ivanić Grad, predstavnici udruga, te mnogobrojni građani odali su jučer u poslijepodnevnim satima počast poginulim i umrlim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u gradskom parku.

Zatim se formirana kolona građana sa zapaljenim lampašima uputila prema šetnici uz rijeku Lonju gdje su pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys upalili 30 baklji povodom 30.-te obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje. Put Svjetlosti završio je u Vukovarskoj ulici, duž koje su već tradicionalno svi sudionici položili lampaše, kao i kod obilježja Vukovarske golubice. Ove godine Grad je za sudionike Puta svjetlosti osigurao 500 lampaša kako bi se na što dostojanstveniji način odala počast Gradu heroju.

Obilježavanje Dana sjećanja završeno je misom za poginule, nestale i umrle branitelje u Crkvi sv. Petra apostola.

 

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić, udruga Specijalne policije RIS i HVIDR-e Kloštar Ivanić organizirali su paljenje lampaša u Vukovarskoj ulici u Kloštru Ivaniću u čast Gradu Heroju i njegovim žrtvama.

U koloni predvođeni ratnim zastavama bili su branitelji i brojni građani te mladi koji su u Vukovarskoj ulici i zapalili oko 600 lampaša i tako odali počast svim žrtvama Vukovara.

U dogovoru s Osnovnom školom Braće Radić u obilježavanje su bili uključeni i učenici sedmih i osmih razreda .

Članovi Odbora za branitelje Općine Kloštar Ivanić su zajedno sa predstavnicima braniteljskih udruga zapaliti lampaše kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću .

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić