Obiteljskom radiju Ivanić nagrada HURIN-a za najbolji jingle

Jučer i danas u Svetom Martinu na Muri održani su Dani Hrvatske udruge radijskih nakladnika HURIN, koja okuplja nakladnike lokalnih radija iz cijele Hrvatske.

Na kraju jučerašnjeg radnog programa održana je svečanost dodjele godišnjih nagrada HURIN-a, na kojoj je Obiteljski radio Ivanić dobio godišnju nagradu za jingle Zarazno dobar, autora Zvonimira Geigera, koji je stručnu komisiju osvojio duhovitom aluzijom na pandemiju.

Najznačajniju nagradu, Zlatni mikrofon, osvojio je Radio Istra za dnevnu kontakt emisiju Dva u jedan, u kojoj o dnevnoj temi relevantni izvori prezentiraju argumente „za i protiv“, a onda otvore telefoni za komentare. Među temama su bile, na primjer, nabava borbenih zrakoplova, Zdravko Mamić i hrvatsko pravosuđe, i druge, koje su slušatelji rado i zanimljivo komentirali.

Ove su godine dodijeljena dva srebrna mikrofona. Jedan je otišao na Radio Ogulin za emisiju "Sreća najveća" autorice Mihaele Milanović Poljak, a drugi na Radio Samobor za
emisiju "Ključ uspjeha" urednika Edija Kirschenheutera. Brončanim mikrofonom nagrađena je emisija "Radio esspresso" studentskog radija UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku.

Najboljim akcijama u prošloj godini proglašene su akcija Hrvatskog katoličkog radija – "Srcem za Banovinu", akcija Radio Slavonije "Dan planeta Zemlje: za ljepši svijet posadi jedan cvijet, a prvo, posadi jedno drvo" i akcija Novog radija Zadar "Jaje po jaje – Novi za Cukrićedaje".

Nagrade su dodijeljene i radijskim postajama koje slave jubilarne obljetnice postojanja. Trend Radio Karlovac slavi 15 godina rada a Radio Labin iz Labina 25. 30 godina postojanja slave Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica a 55 godina sa svojim se slušateljima druže Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica.

hurin 2

I ove godine održane su prezentacije i radionice o temama od interesa za lokalne radijske nakladnike: primjena novog Zakona o elektroničkim medijima, Kako iskoristiti digitalne medije za rast radijskih prihoda i slušanosti, te Radijski informativni program u vrijeme pandemije.

Održana je i panel rasprava problematici pokušaja uvođenja DAB+ radija u Hrvatskoj, u kojoj su sudjelovali predstavnici HURIN-a, Vijeća za elektroničke medije, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM i tvrtke Odašiljači i veze. Prepreka masovnijem uvođenju ove tehnologije prijenosa radijskog programa u Hrvatskoj su previsoke cijene usluge prijenosa koje nameće državni monopolist Odašiljači i veze, odnosno premali broj slušatelja koji posjeduju DAB+ radijske prijemnike.

U pripremi je i zajednička mozaična radijska emisija HURIN-ov sat.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić