20. Smotra muških pjevačkih skupina Hrvatske

Prije dvadeset godina KUD „Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi je pokrenuo Smotru muških pjevačkih skupina Hrvatske.

Sudionici Smotre su muške pjevačke skupine koje se amaterski bave očuvanjem starinskih pjesama svojeg užeg zavičaja. Cilj Smotre je  okupljanje ljubitelja tradicijske  pjesme i pjevanja, promoviranje i popularizacija tradicijskih pjesama i pjevanja muških pjevačkih skupina, očuvanje regionalnih stilskih odlika tradicijskog  pjevanja u Hrvatskoj. Zbog toga je ova Smotra jedinstvena ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj.

KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi i Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad kao organizatori od prvog dana surađuje s najeminentnijim stručnjacima na polju vokalne tradicijske glazbe. Stručni odbor Smotre sačinjavaju Ivan Ivo Ivančan i Joško Ćaleta.

Na žalost, ovo je već druga godina da se Smotru zbog pandemije održava online, a organizatori se nadaju kako ćemo se svi uskoro vratiti u normalna vremena, uživo održati Smotru i nastaviti međusobna druženja.

>>>  20. SMOTRA MUŠKIH PJEVAČKIH SKUPINA  <<<<

Na ovogodišnjoj online smotri sudjeluju:  Folklorni ansambl   „Šiljakovina ̋ , KUD   „Dangubice ̋  Kuterevo, „Folklorna skupina zajednice talijana ̋, Šišan, Prva pjevačka konjica  „Sinđir ̋  Županja,  KUD  „Paurija ̋  Dubravci i  KUD   „Ivan Fonović Zlatela ̋  Kršan.

Kao i sve prethodne Smotre i ova je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanić Grada, Zagrebačke županije; Ministarstva kulture i Turističke zajednice Ivanić Grad, uz medijsko pokroviteljstvo Obiteljskog radija Ivanić. Također je izdan i popratni materijal smotre u obliku knjižice s informacijama o smotri i gostujućim skupinama.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić