Županija darovala krilo Učeničkog doma za potrebe Visoke škole Ivanić- Grad

Danas je u Specijalnoj bolnici Naftalan svečano potpisan Ugovor kojim je Zagrebačka županija darovala Gradu Ivanić- Gradu krilo Učeničkog doma za potrebe Visoke škole iz Ivanić- Grada.

Nekretninu vrijednu 7 milijuna i 100 tisuća kuna Visoka škola Ivanić-Grad će iskoristiti za kabinete, učionice i laboratorije, potrebne za trenutne i nove studijske programe.

Ugovor su potpisali župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš uz prisustvo dekana Visoke škole Mile Marinčića i ravnatelja Naftalana Gorana Maričića kao domaćina i predstavnika institucije koja od osnivanja usko sudjeluje u nastavnom programu Visoke škole.

Radi se o ulaganjima oko 10 milijuna kuna bez vrijednosti darovane nekretnine površine skoro 2.000 metara kvadratnih.

Grad u preprojektiranje kreće idućeg mjeseca, a kroz 5 do 6 mjeseci bit će gotova kompletna dokumentacija potrebna za apliciranje na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava Europske unije.

Foto Zoran Ožetski

Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je kako će darovani prostori pomoći u daljnjem pozicioniranju Ivanić- Grada kao centra visokog obrazovanja, dok je dekan Marinčić izrazio nadu kako bi uz odgovarajuće natječaje Visoka škola mogla imati nove prostore za 2 do 4 godine.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić