ZUDR-a i Povijesna postrojba izabrali novo vodstvo

Tijekom ove godine braniteljske udruge su ostale bez dvojice od ključnih inicijatora, osnivača i realizatora svojih aktivnosti, Lea Ordanića i Gorana Leša, koje su odnijele bolesti.

Kad su se donekle oporavili od šoka, članovi udruga koje su predvodili, organizirali su izborne skupštine.

Tako je u petak u Ivanić-Gradu održana izvanredna izborna skupština Zajednice udruga iz Domovinskog rata, kako bi po pet predstavnika iz svake udruge članice izabralo nasljednika Goranu Lešu.

Na prijedlog Predsjedništva Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad za novog predsjednika je jednoglasno izabran Ivica Kozjak, a za njegovog zamjenika Goran Lešković. Za članove predsjedništva su izabrani Đuro Đurić, Darko Bunjevac, Goran Cerovečki, Krešimir Zajec i Željko Posilović.

U Nadzorni odbor su izabrani Ivo Fugaš, Zlatko Svetlečić Tabić i Zlatko Svetličić, a u zamjenski Nadzorni odbor Damir Osrečak, Damir Škender i Željko Kuternik.

U ime Grada novom predsjedniku ZUDR-e je uspjeh u radu poželio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Novoizabrani predsjednik ZUDR-e Ivica Kozak je najavio nastavak aktivnosti na okupljanju branitelja u raznovrsnim aktivnostima u želji da iza sebe ostave zajedničke rezultate trajne vrijednosti, među kojima će biti prikupljanje građe i osmišljavanje interaktivnog muzejskog postava o sudjelovanju branitelja Otoka Ivanića u Domovinskom ratu.

 

I Povijesna postrojba – 10. satnija Ivanić održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo, te je usvojen Plan rada za 2022. godinu.

Za novog Predsjednika izabran je Damir Škender koji je naslijedio bivšeg predsjednika i jednog od začetnika povijesne postrojbe u Ivanić Gradu Lea Ordanića.

Za Dopredsjednika izabran je Željko Posilović. Uz njih, Predsjedništvo PP – 10. satnije Ivanić čine još i nadzapovjednik i zapovjednik Javor Bojan Leš i Ivica Kozjak, te izabrani član Ivan Pendelić.

U Nadzornom odboru su Vatroslav Markić, Dražen Žegor i Hrvoje Kauzlarić, a za članove Suda časti izabrani su Goran Cerovečki, Tomislav Cicak i Denis Bartolić.

Uz izbor novog vodstva, na skupštini je usvojen i Plan rada za iduću godinu, koji uključuje sudjelovanje u manifestacijama u gradu i okolici, te diljem Hrvatske, organizaciju 3. Mimohoda povijesnih postrojbi u Ivanić Gradu i obilježavanje blagdana Petrova, uključivanje i opremanje novih članova, te osmišljavanje novih oblika prezentacije vojne povijesti Ivanića kroz edukacije, prezentacije i turističke promocije.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić