Izbor iz današnjih vijesti

Na Općinskom vatrogasnom natjecanju u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Križ održanom u Križu, u subotu, 2. rujna nastupilo je 12 natjecateljskih desetina od čega 3 desetine djece i 9 desetina odraslih.

U kategoriji djeca muški prvo mjesto je osvojio DVD Johovec, drugo DVD Novoselec I i treće DVD Novoselec II.
U kategoriji Žene B prvo mjesto pripalo je DVD-u Johovec, drugo DVD-u Mala Hrastilnica i treće DVD-u Novoselec.
U kategoriji Muški B prvi je bio DVD Johovec a drugi DVD Obedišće.
U kategoriji Muški A – DVD Razljev je osvojio prvo mjesto, DVD Novoselec drugo, DVD Johovec treće i DVD Obedišće četvrto mjesto.


U subotu je na igralištu pored vatrogasnog doma u Trebovcu održan 6. KUP DVD-a Trebovec na kojem je sudjelovalo 40 vatrogasnih desetina, a natjecanje se odvijalo u osam kategorija.
U kategoriji Djeca muški prvo mjesto je pripalo DVD-u Ježevo, drugo DVD-u Savski Nart, a treće DVD-u Leskovec.
U kategoriji Djeca ženske prvi je bio DVD Dubrovčak Lijevi, drugi DVD Ostrna, a treći DVD Staro Čiče.
U brzinskoj mokroj vježbi muški prvi je bio DVD Donja Greda, drugi DVD Brckovljani, a treći DVD Rugvica dok je u brzinskoj mokroj vježbi za žene prvo mjesto osvojio DVD Ježevo 2, drugo DVD Ježevo 1 i treće DVD Donja Greda.
U kategoriji "Kaubojska" mokra vježba prvi je bio DVD Donja Greda a drugi DVD Ježevo.
U Muškoj B kategoriji prvi je bio DVD Oroslavje, drugi DVD Šarampov Donji a treći DVD Laktec.
U ženskoj A kategoriji prvi je bio DVD Haganj, drugi DVD Voloder i treći DVD Paukovec.
U muškoj A kategoriji najbolji je bio DVD Deanovec, drugo mjesto je zauzela Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad , a treće DVD Šumećani.


JU Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s TZ općine Pisarovina i udrugom „Tri rijeke“ obilježila je Dan roda manifestacijom „Put bijele rode“ u selu s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donjoj Kupčini.
Manifestacija je održana u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina, jednom od najvećih hrvatskih muzeja na otvorenom koji čuva bogatu povijest Pokuplja, Turopolja i Hrvatske Posavine s ciljem zaštite i očuvanja bijele rode, edukacije i promicanja zaštite prirode i prirodnih vrijednosti Zagrebačke županije.
Mještanima Donje Kupčine na čijim se obiteljskim kućama i gospodarskim objektima nalaze gnijezda rode dodijeljene su zahvalnice kako bi im se zahvalilo što na svojim krovovima čuvaju rodina gnijezda jer tako sudjeluju u očuvanju biološke baštine svog kraja.
U sklopu manifestacije predstavljena je „Antologija natječaja za haiku na temu bijela roda“ i dodijeljena priznanja najuspješnijim autorima.
U sklopu bogatog programa posjetitelji su uživali u izloži fotografija roda, edukativnom predavanju o rodama, razgledavanju zavičajnog muzeja, ali i domaćim proizvodima koje su nekad pripremali i jeli naši stari.

Udruga Mali princ je uspješno privela kraju ljetne aktivnosti u sklopu programa "Slobodnog vremena uz organiziranu podršku" unutar Trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.

Tijekom srpnja i kolovoza u Udruzi su se provodile aktivnosti usmjerene na važnost zdrave prehrane, te brige o fizičkom zdravlju i dobrobiti sportskih aktivnosti na cjelokupno funkcioniranje organizma.
Obradile su se teme kao što su vršnjačko nasilje, prevencija konzumacije alkohola, komunikacija u moderno doba kroz društvene mreže i medije, te sigurnost pri snalaženju u prometu.
Članove se također učilo vještinama iskazivanja emocija kroz „ja poruke“, učenje tehnika aktivnog slušanja (reflektiranje, parafraziranje), te kako reagirati u situacijama sukoba i/ili nezadovoljstva, a učili su i o novim kulturama, te su posjetili Muzej Grada Ivanića i Gradsku knjižnicu Ivanić Grad.

Tijekom ljeta aktivnosti provođenja slobodnog vremena su se provodile 4 sata dnevno, četiri dana u tjednu, a na aktivnostima je ukupno sudjelovalo 26 osoba (članova, volontera, roditelja, zaposlenika Udruge). Sve provedene aktivnosti bile su osmišljene s ciljem osnaživanja obiteljske strukture kroz osposobljavanje osoba s invaliditetom za samostalnost, neovisno življenje i samozastupanje.


Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o jednom kaznenom djelu teške krađe i jednom kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom za koje je počinitelj otkriven i protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava uz dovođenje pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je pet optužnih prijedloga, četiri za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U proteklom tjednu dogodile su se četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom.


Djelatnici PP Ivanić Grad će u cilju zaštite djece i sprečavanja ugrožavanja njihovih života tijekom mjeseca rujna provoditi preventivno represivnu akciju „Poštujte naše znakove“ posebno u zonama osnovnih škola kako bi se pomoglo najmlađim sudionicima u prometu.

Djeca kao pješaci, u prometu najčešće stradavaju zbog nepažljivog pretrčavanja kolnika i nekorištenja obilježenih pješačkih prijelaza, ali i zbog grešaka vozača koji ne posvećuju dovoljno pažnje pješacima u prometu, a samim time i djeci na način da ne poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima su propisane obveze vozača prema pješacima kao i brzinu kretanja vozila u naseljenim mjestima.

SPORT

Ovoga vikenda u sklopu Dana općine održani su rukometni turniri za mlađa godišta u Školskoj sportskoj dvorani u Križu.
Na tradicionalnom turniru „Trnina 2017“ za rukometašice 2000. godište, nastupilo je pet ekipa iz Sesveta, Samobora, Dubrave, Trešnjevke i Križa. Nakon svih odigranih utakmica po principu svatko sa svakim prva je završila ekipa Sesveta. Druge su bile rukometašice Samobora, a treće ŽRK Trnina iz Križa.
Za najbolju igračicu turnira proglašena je Mia Tupek iz Sesveta, najbolju vratarku Ana Šeper iz Samobora, a najbolji strijelac bila je domaća rukometašica Petra Kantura.
Kao uvod u turnir odigrane su prijateljske utakmice 2004. godišta između Trnine, Rukometne škole Vučići i ŽRK Knežopoljka iz Bosne i Hercegovine.

A u subotu je održan i 17. po redu turnir "Josip Dominkuš" za 2002. godište u organizaciji Rukometnog kluba Sloga. Turnir je osvojio Rukometni klub Sisak, druga je završila prva momčad Maksimir Pastele, a broncu je uzeo Rukometni klub Bjelovar.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić