Jakopač ponovo predsjednik Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije

U Jastrebarskom je održana izborno-izvještajna skupština Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Prihvaćeno je izvješće predsjednika o radu, program rada za četverogodišne razdoblje, te financijski plan za iduću godinu.

Za predsjednika je ponovno izabran Josip Jakopač iz Svete Nedelje, a za dopredsjednike Stjepan Jambrišak, Dragica Picek, Željko Gašparinčić i Ivan Bucina.
– Ako nas korona ne bude sputavala, i u idućoj godini ćemo organizirati sportske i susrete pjevačkih zborova, proslavu Dana starijih osoba, seminare za predsjednike naših udruga…, istakao je Jakopač, naglasivši odličnu suradnju sa Zagrebačkom županijom koja financijski pomaže rad Zajednice.

Za tajnicu županijske zajednice udruga umirovljenika je izabrana Marica Špičić, a u Nadzorni odbor Stjepan Habazin, Krunoslav Ban i Nevenka Starčebić. Delegat u Matici umirovljenika Hrvatske će biti predsjednik Josip Jakopač.

Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije čini 29 gradskih i općinskih udruga, s više od 20.000 članova.

U ime Županije na izbornoj skupštini je pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak poručila, da se uspješna suradnja nastavlja i u 2022., jer je u proračunu za rad umirovljeničkih udruga predviđeno milijun i sto tisuća kuna.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna je također pohvalila Zagrebačku županiju za maksimalnu podršku radu umirovljeničkih udruga. Dodala je i da zajednice udruga umirovljenika trebaju aplicirati i za novac iz EU fondova, navodeći da je Matica umirovljenika Hrvatske iz EU fondova već povukla 10 milijuna kuna.
Skupštini je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskoga Nikolina Ribarić. (Dragan Vicković)

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić