Obilježena 145. obljetnica Hrvatske vatrogasne zajednice

Za hrvatski narod jedna od najznačajnijih obljetnica, 145 godina djelovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, obilježena je 20. prosinca 2021. u Zagrebu u maloj dvorani Lisinski svečanom akademijom u nazočnosti predsjednika Republike Zorana Milanovića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i nadležnih ministara, te najviših dužnosnika vatrogastva u Hrvatskoj, predvođenih glavnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i predsjednikom Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.

Govorili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković o operativnim postignućima, predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader o povijesti Hrvatske vatrogasne zajednice i postignutom razvoju, predsjednik Vlade Andrej Plenković o napretku u mandatu njegovih vlada, a predsjednik Republike Zoran Milanović je pohvalio novi Zakon o vatrogastvu i svima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Kao zajednička misao svih govornika se provlačio značaj i ponos na novi Zakon o vatrogastvu, kojim je Hrvatska vatrogasna zajednica promovirana u rang Središnjeg državnog ureda za vatrogastvo, dakle središnje državno tijelo za vatrogasnu djelatnost u Hrvatskoj.

Za dugogodišnji rad i doprinos razvoju vatrogastva Poveljom i Plaketom s likom Đure Stjepana Deželića nagrađeno je 9 vatrogasaca, a još 9 Poveljom i Plaketom s likom Mirka Kolarića.
Ovom prigodom je promoviran odličan novi dokumentarni film pod naslovom „Zovi 193“ posvećen svim aspektima rada profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca u Hrvatskoj, kojih je ukupno oko 60.000 operativnih, a organizirani su u 1.801 dobrovoljno vatrogasno društvo i 76 profesionalnih postrojbi.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić