Ivaplin demantirao medijske napise o prekidu opskrbe plinom

Vezano za informacije koje su iznesene u medijima insinuirajući probleme u sigurnosti opskrbe plinom kućanstava koje ima opskrbljivač na području Ivanić-Grada, obavještavamo sva kućanstva u opskrbi IVAPLIN d.o.o. odabranog opskrbljivača u obvezi javne usluge za kućanstva na spomenutom području Ivanić-Grada te općine Križ i općine Kloštar Ivanić, da su iste neutemeljene i iznesene od strane subjekata i osoba koje nisu ovlaštene davati informacije o poslovanju IVAPLIN-a.

Podsjećamo kupce iz ove najosjetljivije skupine potrošača da im je upravo IVAPLIN od 1.4.2021. do 30.9.2024. godine, uspjehom u sporu kojeg je pokrenuo protiv odluke HERA-e, osigurao najniži trošak opskrbe plinom (0,0528 kn/kWh) u krajnjoj cijeni plina, umjesto višestruko skuplje javne usluge koju bi u protivnom plaćali prvotno odabranom opskrbljivaču E.ON-Plin-u (0,0604 kn/kWh).

Tijekom 2021. godine, IVAPLIN je ugovorio nabavu plina za kućanstva, radi osiguravanja, sigurnosti, redovitosti, i kvalitete opskrbe kućanstava po reguliranim uvjetima po kojima je i odabran za obavljanje javne usluge, s nabavnom cijenom s kojom je osigurao održivost poslovanja IVAPLIN-a.

Trenutna krizna situacija poremećaja cijena plina na međunarodnom tržištu i nestabilnost cijena koja ovisi o većem broju čimbenika, utječe na sve sudionike na tržištu plina pa i na IVAPLIN te je to problematika koja se rješava na nivou Republike Hrvatske za sve opskrbljivače plinom.
IVAPLIN trenutno poduzima sve radnje prema institucijama kako bi, s jedne strane zaštitio 7650 kućanstava koje opskrbljuje plinom, na način da ostanu u opskrbi IVAPLIN-a i da im se ne mijenja stavka troška opskrbe plinom u krajnjoj cijeni plina tijekom gore navedenog višegodišnjeg regulacijskog razdoblja, koju im je kao najniži trošak osigurao upravo IVAPLIN te s druge strane kako bi osigurao održivost poslovanja na koju, osim globalne krize na tržištu plina u Europskoj uniji, utječu i poteškoće u kojima se nalazi dobavljač od kojeg IVAPLIN nabavlja plin za potrebe svojih kupaca.

Sve svoje kupce IVAPLIN će, kao i do sad, pravovremeno obavijestiti o svim promjenama koje bi mogle imati utjecaja na trenutne uvjete opskrbe plinom, u okviru kojih neće biti dovedena u pitanje sigurnost i redovitost opskrbe, koja je zagarantirana kupcima ove kategorije mjerodavnim propisima Republike Hrvatske.

Napominjemo, da bez obzira na mjere koje će biti donesene od strane institucija u Republici Hrvatskoj, na globalnoj ili individualnoj razini, radi prevladavanja krize enormnog porasta cijena plina na europskom tržištu, za kućanstva se cijena plina neće mijenjati do 1. travnja 2022. godine, a od 1. travnja 2022. godine nadležna regulatorna agencija će donijeti odluku o iznosu troška nabave plina u krajnjoj cijeni plina za sva kućanstva u Republici Hrvatskoj, koja će se primjenjivati do 31. ožujka 2023. godine.

Opskrbljivač u obvezi javne usluge
IVAPLIN d.o.o.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić