Izbor iz današnjih vijesti

GRADONAČELNIK U MALOM LOŠINJU

Gradonačelnik Javor Bojan Leš i predstavnici Grada Malog Lošinja su jučer u Gradskoj vijećnici Grada Malog Lošinja održali radni sastanak.

Naime, Ivanić-Grad sustavno radi na povezivanju s drugim gradovima u vidu razmjene iskustava, ideja i planova razvoja, ali i na razvoju u ekonomskom planu, pa je tako i jučer na sastanku uz razvoj usluga i komunalne infrastrukture, jedna od glavnih tema bila i razmjena iskustva u razvoju turizma kao gospodarske grane.

Gradonačelnik je rekao kako su se dosadašnja iskustva u suradnji s drugim gradovima pokazala izuzetno uspješnima, a ovaj susret je ujedno iskoristio za poziv predstavnicima Malog Lošinja na ovogodišnju Bučijadu kako bi, kroz obostrane posjete ovih dvaju gradova, brojne mogućnosti kvalitetne suradnje bile još bolje prepoznate, kako u turizmu, tako i na području gastronomije i kulture.

VIJEĆE KLOŠTAR IVANIĆ

Nakon ljetne stanke, za sutra je sazvana 3. sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića sa dnevnim redom od 11 točaka.

Između ostalog vijećnici će odlučivati o imenovanju članova radnih tijela Općinskog vijeća i to Socijalnog vijeća, Odbora za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost, Fonda za poljoprivredu, Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Komisije za dodjelu stipendija i Odbora za branitelje.

Na sjednici će biti podnijeto izvješće o radu knjižnice Kloštar Ivanić za 2016. godinu te donijeta odluka o obavljanju djelatnosti Narodne knjižnice u Općini Kloštar Ivanić.

Odlučivat će se o određivanju općinskih operativnih snaga sustava civilne zaštite, o Etičkom kodeksu nositelja političkih dužnosti u Općini, mijenjat će se odluka o zakupu poslovnih prostora i korištenju ostalih prostora u vlasništvu Općine te o izmjeni odluke o raspoređivanju općinskog proračunskog novca u ovoj godini za financiranje političkih stranaka i članova Općinskog vijeća izabranih s nezavisnih lista.

Sjednica će započeti Aktualnim satom uz izravni prijenos na našem radu sutra od 16 sati.

200 000 KUNA PODUZETNICIMA ZA NASTUPE NA MANIFESTACIJAMA

Zagrebačka županija je raspisala natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima za nastup na manifestacijama u vezi s poduzetništvom u 2017. godini za što je osigurano 200.000 kuna.

Manifestacije u vezi s poduzetništvom, u smislu ovog Natječaja, su sajmovi, izložbe ili natjecanja organizirani s namjerom predstavljanja poduzetnika i udruženja poduzetnika, te promocije ili ocjenjivanja njihovih proizvoda i usluga.
Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva, obrti, trgovačka društva i profitne ustanove sa sjedištem na području Zagrebačke županije.
Jednom poduzetniku mogu se dodijeliti najviše dvije bespovratne potpore u jednoj kalendarskoj godini i to za nastup na manifestacijama u zemlji ili inozemstvu, odnosno isključivo za zakup, uređenje i opremanje izložbenog prostora te trošak izrade promidžbenih materijala koji se koriste na manifestaciji.

Potpora može iznositi do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Hrvatskoj i najviše 25.000 kuna za nastup na manifestacijama u inozemstvu.

Sredstva će se odobravati redoslijedom zaprimanja prijava.
Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 1. prosinca, a sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na službenim internetskim stranicama Zagrebačke županije.

SASTANAK ŽUPANA SA NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA

Župan Stjepan Kožić će sutra u prijepodnevnim satima u Zagrebu održati radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima Zagrebačke županije.

Dnevnim redom je predviđeno šest točaka, koje uključuju raspravu o stanju realizacije projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“, te provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske i Programa razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje cijele Županije.
Sudionici sastanka će također razmijeniti i informacije o stanju projekta rekonstrukcije javne rasvjete na području Zagrebačke županije, te o raspraviti o suradnji gradova, općina, trgovačkih društava, ustanova Zagrebačke županije na realizaciji projekta kapitalne izgradnje, dok je zadnja točka predviđena za kategoriju razno.

AMBALAŽA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Savjetodavna služba obavještava poljoprivrednike da Udruga zastupnika i proizvođača sredstava za zaštitu bilja CROCPA u suradnji s tvrtkom C.I.A.K. organizira prikupljanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.
Korisnici moraju praznu ambalažu od pesticida, ambalažu s ostacima pesticida, pesticide kojima je istekao rok valjanosti, pesticide kojima je istekla registracija ili dopušteno razdoblje za primjenu zaliha i ostatke škropiva odvojeno skupljati i privremeno čuvati do predaje ovlaštenoj osobi sukladno propisima kojima se uređuje gospodarenje otpadom.
Na našem području sakupljanje će biti 15. rujna u Poljoapotekama Jakopović u Kloštru Ivaniću i Lipovcu Lonjskom te 29. rujna u poljoapoteci Agronom u Ivanić-Gradu. Termini su od 8 do 11 sati.
Više doznajte na web stranicama Savjetodavne službe.


MISE NA MALU GOSPU

Na blagdan Male Gospe u kloštranskom svetištu Majke Milosrđa bit će tijekom dana služeno nekoliko misa. U župnoj crkvi mise su u 9, 11 i 19 sati.
Hodočasničku misu od 11 sati služit će novi župnik iz Ivanić-Grada Branko Koretić.
Zavjetnu misu hrvatskih branitelja sisačke biskupije u okviru njihova petog hodočašća Majci Milosrđa služit će sisački biskup Vlado Košić.

HODOČAŠĆE BRANITELJA

Na blagdan Male Gospe u popodnevnim satima, u organizaciji HVIDR-e Kloštar Ivanić, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Općine Kloštar Ivanić bit će 5. Hodočašće hrvatskih branitelja Sisačke biskupije kloštranskoj Majci Milosrđa.

Okupljanje branitelja bit će u 18 sati kod spomenika poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću, odakle procesija kreće prema župnoj crkvi na misno slavlje.
Uz hrvatske branitelje, HVIDR-a poziva građane i hodočasnike da im se pridruže u odavanju počasti poginulima u Domovinskom ratu te u procesiji i na misnom slavlju koje će od 19 sati predvoditi sisački biskup Vlado Košić.
U Kloštru Ivaniću je danas do 20 sati za promet zatvorena Ul. Sv. Marije te se promet odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.
U večernjim satima bit će na Sportskom parku u Kloštar Ivaniću koncert "Bosutskih bećara" s početkom u 20 sati.

Održana obnoviteljska Skupština DVD-a Topolje
Sinoć je u Lovačkom domu Topolje održana obnoviteljska Skupština DVD-a Topolje. Skupštinu je otvorio u ime Inicijativnog odbora Stjepan Miškec.
Skupština je usvojila Statut Društva te su izabrana rukovodeća tijela- Upravni i Nadzorni odbor, zapovjedništvo i Sud časti. Za Predsjednika Društva izabran je Stjepan Miškec, za potpredsjednika Stjepan Mišić, za zapovjednika Željko Kunić, a za zamjenika zapovjednika Miljenko Maričić.
Prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, u ime VZG Ivanić-Grad, predsjednik Tomislav Abramović, u ime Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad, zapovjednik Dario Kezerić, predstavnici DVD-a Dubrovčak Lijevi i DVD-a Posavski Bregi, predstavnik Udruge Hrvatskih branitelja Posavina, te župnik Mladen Hokman. Gosti su DVD-u Topolje čestitali na odluci o obnavljanju rada Društva te im zaželjeli uspješno djelovanje.

DEYONG ZHAO posjetio reprezentaciju Kine


Jučer je povodom nedavno održanog futsal turnira u Ivanić- Gradu zamjenik kineskog veleposlanika Deyong Zhao posjetio nacionalnu reprezentaciju smještenu u Hotelu Sport.
Zamjenik veleposlanika je iskoristio priliku i pozdravio sve igrače, te popričao s organizatorima turnira i predstavnicima Kineskog tima, a u ime grada pozdravili su ga zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i direktorica Turističke zajednica Grada Ivanić- Grada Ankica Bešter.


Na pitanje kako ocjenjuje proteklih 25 godina kinesko hrvatskih diplomatskih odnosa, g. Zhao je odgovorio:
Tako je, ove godine slavimo 25 godišnjicu diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske. Naši odnosi su unaprijeđeni iz tradicionalno prijateljskih prema opsežnom partnerskom odnosu. Također, ovo je trenutak u kojem obje zemlje moraju što više prionuti istraživanju kako taj odnos u narednom razdoblju što više unaprijediti.
Nadamo se da će se zajedničkim trudom u idućih 25 godina ostvariti jaka suradnja na području politike, ekonomije, kulture, znanosti i obrazovanja.
Označili ste Hrvatsku i kao željeni most između Azije i Europe?
Hrvatsko- Kineski bilateralni odnosi su vrlo važni dio odnosa između Europske Unije i Kine. Suradnju s Hrvatskom želimo razviti preko četiri platforme: Kina- EU platforma, jedan pojas jedan put, Kina i države srednje i istočne Europe, te na kraju odnosi Kina- Hrvatska.
Hrvatska je mala zemlja, no volimo misliti da je ipak poznata u Kini posebno zbog svog turizma i sportskih uspjeha?
Upravo tako. Hrvatska je možda mala kada se uzme u obzir površina i broj stanovnika no kada su u pitanju turizam i sport vaša zemlja je zaista snažna.
Naša sportska suradnja je sastavni dio naših bilateralnih odnosa .U mnogim sportovima možemo ostvariti suradnju i promovirati jedni drugima naše sposobnosti. Tako vi imate snažne korijene u nogometu, mi u stolnom tenisu i zašto ne bi izmijenili naša iskustva, kako u sportu, tako i u ostalim gospodarsko- ekonomskim područjima.

Kineska futsal reprezentacija danas odlazi iz Ivanić- Grada u Slavonski Brod gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske.
zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić