Obilježeno Vincekovo u Gornjoj Obreški

U vinogradu obitelji Željka Turine u Gornjoj Obreški bilo je u subotu organizirano ovogodišnje obilježavanje Vincekova, zaštitnika vinograda i vinogradara. Tradicija je to Udruge vinogradara i vinara Brenta iz Ivanić-Grada i zajedničko obilježavanje obreda orezivanja vinove loze odnosno početak vinogradarskih poslova u vinogradima.

Ovogodišnji meštar ceremonije Vincekova bio je Renato Mikac iz Ivanić-Grada a uz brojne vinogradare i vinare Brente, pridružili su im se i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović i članovi Kuburaškog društva iz Svete Nedelje, koji su glasnom pucnjavom iz kubura simbolično otjerali, nemar i bolesti iz vinograda.

Uz kušanje mladih vina i živu glazbu u vinogradu obitelji Turina domaćini su za sve prisutne pripremili gulaš, domaće kobasice sa žara i tradicionalne slatke zalogaje, nastavivši druženje do večernjih sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić