Priopćenje Ivaplina poduzetnicima

U utorak 1. veljače su nam iz tvrtke Ivaplin d.o.o. za objavu dostavili slijedeće priopćenje:

Trenutna krizna situacija poremećaja i nestabilnosti cijena plina na međunarodnom tržištu plina, koja ovisi o većem broju čimbenika te rast nabavne cijena plina za više od 300% tijekom posljednjih 6 mjeseci, utječe na poslovanje svih sudionika na tržištu plina pa i na IVAPLIN kao vašeg opskrbljivača plinom.

Prema informacijama koje kontinuirano izlaze u prostor javnog informiranja, mnogi opskrbljivači plinom su zbog navedenih izvanrednih okolnosti već od studenog 2021. godine svojim kupcima iz ove kategorije povećali cijenu plina, zbog koje su poduzetnici dobili pet do šest puta veće mjesečne račune za plin.

Zbog istih okolnosti naš dobavljač plina GPZ-Opskrba d.o.o. (dalje u tekstu: Dobavljač) promijenio je već od mjeseca studenoga 2021. godine ugovorenu cijenu plina po kojoj nabavljamo plin za potrebe kupaca kategorije poduzetništvo te nam cijenu obračunava ovisno o kretanju nabavnih cijena na burzi plina.

U očekivanju stabilizacije cijena na međunarodnom tržištu plina te u nastojanju da zadržimo svoje kupce s kojima imamo dugogodišnju poslovnu suradnju zasnovanu na međusobnom povjerenju, IVAPLIN nije podizao cijene poduzetnicima u protekla tri mjeseca, već je na teret svog poslovanja i iz kumulirane dobiti pokrivao nastalu razliku (gubitke za IVAPLIN) između nabavne i prodajne cijene plina.

Tek kada smo procijenili da će zbog održanja na snazi ugovorene cijene s krajnjim kupcima biti dovedena u pitanje održivost poslovanja IVAPLIN-a, dostavili smo vam obavijest da od 1. veljače 2022. godine zbog navedenih izvanrednih okolnosti cijenu plina iz Vaših ugovora vezujemo za cijene po kojima nabavljamo plin od našeg Dobavljača.

Ovim putem naglašavamo, da je povećanje cijene privremenog karaktera dok traju izvanredne okolnosti odnosno dok ne ugovorimo plin po održivim cijenama sa drugim dobavljačem, na čemu cijelo vrijeme intenzivno radimo i nadamo se da ćemo uskoro biti u poziciji pregovarati o nižim cijenama plina prihvatljivim za obje ugovorne strane, o čemu ćemo Vas odmah obavijestiti.

Molimo vas da kao naš kupac postupate odgovorno u uvjetima krizne situacije za sigurnost opskrbe na razini države te da racionalno trošite plin kako bi se što manje količine plina obračunavale po povećanim cijenama.

Također, molimo i kupce IVAPLIN-a iz zaštićene kategorije kućanstvo, za koje cijenu plina regulira Hrvatska energetska regulatorna agencija, da zbog krizne situacije s energentima smanje potrošnju plina na minimalno potrebnu razinu.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju te se nadamo skorom pronalaženju rješenja u obostranom interesu, u okviru važećeg ugovora s IVAPLIN-om.

Vaš opskrbljivač plinom IVAPLIN d.o.o.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić