Izbor iz današnjih vijesti


Povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada), Zagrebačka županija i Grad Zagreb ove godine organiziraju petnaestu izložbeno-prodajnu manifestaciju „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ koja će se održati 7. i 8. listopada u balonu Boćarskog doma na Prisavlju u Zagrebu.
Prijave su u tijeku a zainteresirani izlagači s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i žele se besplatno predstaviti sa svojim proizvodima na sajmu trebaju se prijaviti najkasnije do 22. rujna.
Prijavni obrasci se nalaze na web stranici Zagrebačke županije, a pošto je broj izlagačkih mjesta ograničen poštivat će se redoslijed prijave.


Forum za slobodu odgoja je raspisao natječaj kreativnih radova pod nazivom «Oboji svijet» namijenjen učenicima osnovnih, srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske.
Natječaj je dio projekta «Oboji svijet šarenim bojama tolerancije» kojim se promovira tolerancija, nenasilje i mirno rješavanje sukoba među učenicima.

Natječaj se provodi šestu godinu za redom i svake godine je sve veći interes. U 2016. godini je prijavljeno 880 radova, koje je radilo preko 1200 učenika iz cijele Hrvatske. Natječaj je prepoznat i u inozemstvu, odakle su u posljednje dvije godine prijavljeni radovi učenika iz hrvatskih škola u Vojvodini i Njemačkoj.

Zainteresirani učenici mogu prijaviti video uratke, fotografije, stripove, plakate, priče i pjesme kojima govore o toleranciji, nenasilju i mirnom rješavanju sukoba u školi i izvan nje. Natječaj je otvoren do 27. listopada.


Policijska postaja Ivanić Grad će tijekom vikenda, od 8. do 10. rujna provoditi akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

SPORT


Jučer su odigrana treća kola županijskih nogometnih liga.
U 1. županijskoj ligi Istok naši predstavnici su upisali sigurne pobjede. NK Kloštar je na svom terenu bio bolji od Mraclina 3:1, dok je Sloga u Križu bila još uvjerljivija pobijedivši Vatrogasac sa 5:1.
Na ljestvici nakon tri odigrane utakmice Sloga se nalazi na drugom mjestu sa stopostotnim učinkom od 9 bodova, dok Kloštar drži petu poziciju s također vrlo dobrih sedam bodova.

U 2. županijskoj ligi, nogometno središte Križ, Naftaš Ivanić je iznenađujuće remizirao na gostovanju s Gajem 0:0. Pobjede su ostvarili Milka Trnina u Tučeniku 7:0, Mladost iz Obedišća protiv Graničara iz Križa 3:0, a Lipovec je na svom terenu došao do prvih ovosezonskih bodova svladavši Mladost iz Brezina 4:3.
Vrh ljestvice preuzeo je klub iz Vezišća s 9 bodova. Naftaš Ivanić je trenutno četvrti sa 7 bodova, Mladost iz Obedišća je šesta, Graničar iz Križa deveti, a Lipovec je pobjegao sa začelja te se sada nalazi na 11. poziciji.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić