Ivanić- Grad dobio EEA certifikat: otvorena prva od 12 solarnih elektrana

Jučer je u rad puštena prva fotonaponska elektrana na gradskim objektima na krovu zgrade Visoke škole Ivanić- Grad.

Elektranu vrijednosti od 247 tisuća kuna sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 92.600 kn. Proizvedena energija će se primarno trošiti u objektu dok će višak energije biti isporučen u mrežu.

Projektom Solar City vrijednim 16 mil. kuna plan je uvesti mjere energetske učinkovitosti u 15 javnih objekata u vlasništvu Grada instalacijom fotonaponskih elektrana na krovu zgrada te ugradnjom dizalica topline.

Nastojanja da se smanji ovisnost o konvencionalnim izvorima energije prepoznala je i Regionalna energetske agencija Sjeverozapadne Hrvatske REGEA čiji je ravnatelj Julije Domac jučer Gradu Ivanić- Gradu i gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu uručio certifikat European Energy Award.

Domac je pri tom izjavio kako je ovaj certifikat u potpunosti zaslužen jer su već duži niz godina ekološko- energetski projekti Ivanić-Grada prepoznati i u samom Bruxellesu, dok je gradonačelnik Javor Bojan Leš najavio i daljnja ulaganja u energetsku neovisnost poput iskorištavanja potencijala geotermalnih izvora.

Puštanju u pogon solarne elektrane prisustvovao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je čestitao gradonačelniku na dobivenom certifikatu te se dotaknuo i realiziranog projekta energetske obnove OŠ Stjepana Basaričeka i predviđene obnove Ispostave Doma zdravlja u Ivanić- Gradu.

solari1

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić