Predstavljen Aragonac u Zagorju

Jučer je u prostoru Gradske udruge umirovljenika održana promocija knjige Aragonac u Zagorju, prvijenca Stjepana Kondresa iz Graberja Ivaničkog.

Knjiga podnaslova Oda zavičaju posveta je autorovim korijenima nakon što je otkriveno da je davni predak njegove obitelji najvjerojatnije došao iz Španjolske u Zagorje.

Brat Juraj zaintrigirao ga je nalazom u crkvenim knjigama crkve Sv. Jurja u Gornjoj Stubici gdje je naišao na podatak da se španjolsko prezime Condres spominje još 1669. godine.
Radnja ovog povijesno- ljubavnog romana prati glavne likove iz aspekta teške seljačke stvarnosti zbog čega je i radnja smještena u vrijeme velike Seljačke bune.
Tekst je pisan kajkavskim dijalektom Gornje Stubice, kakvog ga je u djetinjstvu naučio Stjepan Kondres.

Autora je uvodno predstavila Petra Korbus iz Gradskog muzeja Ivanić budući da je “Aragonac” postao prvo izdanje u biblioteci popularne literature kojom muzej želi promovirati i pomoći autorima koji pišu o baštini i povijesti našeg zavičaja.

Ulomke je čitala urednica i lektorica Kristina Prilika, dok su se za prigodni glazbeni ugođaj pobrinuli djeca samog autora, sin Jurica na gitari uz vokalnu pratnju kćeri Tihane.
Nakon dužeg razdoblja, tisak knjige je konačno ugledao svjetlo dana zahvaljujući financijskoj potpori Grada Ivanić- Grada i Zagrebačke županije.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić